Snabbfakta

  • Borlänge

Ansök senast: 2022-12-24

Senior projektledare

Publicerad 2022-10-25

Semcon har över 40 års erfarenhet från att arbeta med högteknologiska produkter. Vi har kunder inom vitt skilda branscher där vissa befinner sig i luften, andra under havet men de flesta på marken. Uppdragen varierar mycket och exakt var du som konsult hamnar kan vi inte säga, men vi kan lova att du kommer bli utmanad och att du kommer vara med och skapa framtiden!

Vi letar efter dig med minst 5 års erfarenhet av projektledning. Du har en stor teknisk nyfikenhet, erfarenhet från tillverkande industri och trivs i sammanhang där du får lära dig nya saker. 

I rollen som Projektledare på Semcon i Borlänge kommer du att ansvara för att leda projekt hos någon av våra kunder. Du säkerställer att alla projektmedlemmar har vad de behöver för att kunna leverera. Vidare är en nära dialog med beställaren en förutsättning för att du ska bli framgångsrik i rollen. Du är en kommunikativ och lyhörd ledare som skapar tydliga mål och engagemang inom gruppen för att nå dessa.

I dina arbetsuppgifter ingår bl a att:

 • Driva och leda projekt i varierande storlek och komplexitet, oftast flera samtidigt
 • Ansvara för att upprätta och nå uppsatt tidsplan, kvalité och budget
 • Ansvara för projektekonomi och företräda projektbudget inför styrgruppen
 • Arbeta med leverans och kvalitetsuppföljning
 • Planera resurser, följa upp kostnader och hantera risker
 • Hantera tekniska dialoger med kund och säljare.
 • Leda och engagera dina projektmedlemmar!


Rollen är komplex och du kommer i flera situationer behöva navigera mellan interna och externa intressenter. Vi söker därför dig som ser struktur, tydlig kommunikation och en vilja att lära som några av dina styrkor. Du motiveras av att leverera hög kvalitet tillsammans med andra och är en duktig relationsbyggare. .

För att lyckas i rollen behöver du ha ha drivit projekt inom t ex utveckling, leverans- eller produktionsprojekt. Det är starkt meriterande om du har certifieringar inom agila arbetsmetoder (t.ex. Scrum Master, SAFe) och projektledning (t.ex. Prince2, PMP, IPMA). Det är önskvärt att du har en ingenjörsexamen  och en bakgrund inom produktutveckling, mjukvaruutveckling eller kvalitetsledning. Vidare behöver du kunna hantera svenska och engelska i både tal och skrift.

Semcon är teknikbolaget som sätter människan före tekniken. Vi utgår alltid från slutanvändarens behov och beteenden när vi utvecklar produkter och tjänster. Det är så vi gör skillnad på riktigt runt om i världen – varje dag. För oss är inspiration grunden i allt vi gör. Vi är övertygade om att inspirerade medarbetare som har kul på jobbet vidgar sina perspektiv och presterar som allra bäst. People first, then technology. Semcon har de förmåner du kan förvänta dig från ett modernt konsultföretag inklusive kollektivavtal. Vi har också lite extra bra saker så som tre flexibla lediga dagar och bidag till hemmakontoret. 

Har du några frågor om oss eller rollen?
Tveka inte med att höra av dig till rekryterande chef, Johan Hansson

johan.hansson@semcon.com


Liknande jobb:

Publicerad: 2022-11-18
 • Borlänge
 • Heltid