Snabbfakta

    • Göteborg

Kategorier:

  • Konstruktion
  • Maskinteknik

Ansök senast: 2022-08-27

Senior mekanikkonstruktör

Publicerad 2022-06-28

Vi söker efter dig som har förmågan att driva mekanikfrågor vidare till koncept och hela vägen fram till en färdig konstruktion. Du har tidvis även haft ansvar för andra konstruktörer och agerat som del-projektledare eller konstruktionsledare.

Vi behöver bli fler inom detta område. Tjänsten är oerhört kreativ och du får nytta av din långa erfarenhet inom automation och/eller specialmaskiner. Vi tror att du har ett förflutet som maskinkonstruktör, kanske som huvudkonstruktör och du drivs av innovativa och smarta lösningar. Vi arbetar alltid i nära samarbete med kund så dialog och samarbete är nyckelfaktorer.

Du som söker drivs av att skapa robusta smarta och genomtänkta automationslösningar för svensk industri. Du kommer att ha kollegor med lång erfarenhet att bolla dina idéer med. Du kommer att få utmaningar att utforma produktionskoncept från vitt papper till färdigt koncept.

Om du tycker om teknik och produktion och har rätt erfarenheten och kompetensen är detta ett riktigt roligt jobb! Känner du igen dig så kommer du att trivas hos oss!

Arbetsuppgifter

I rollen kommer du att arbeta med koncept- och offertframtagning och expertkonsultation av automationssystem (ofta med ABB och Kuka robotar) i dialog med kund, kollegor och leverantörer. Du kommer också vara ett stöd för projektet om det blir en fysisk leverans. Vi arbetar mestadels inom fordon, livsmedel, verkstad och med-tech.

Din verktygslåda:

  • Goda kunskaper inom maskinkonstruktion och automation, specialmaskiner eller motsvarande.
  • Vi arbetar i Solid Works, Catia V5 eller Inventor och det är en förutsättning att du kan ett eller flera av dessa programvaror, eller att du tidigare i karriären varit duktig på någon av dessa.
  • Kunna hantera kund- och leverantörskontakter såsom mekaniska verkstäder och komponentleverantörer.
  • Talar och skriver det svenska och engelska språket obehindrat
  • B-körkort

 

Om Semcon

Semcon är teknikföretaget som sätter människan före tekniken. Vi utgår alltid ifrån slutanvändarens behov och beteenden när vi utvecklar produkter & tjänster. Det är så vi gör skillnad på riktigt runt om i världen – varje dag. För oss är inspiration grunden i allt vi gör. Vi är övertygade om att inspirerade medarbetare som har kul på jobbet vidgar sina perspektiv och presterar som allra bäst. Vi tror starkt på att människor med olika bakgrunder, erfarenheter och perspektiv är viktiga för att göra Semcon till ett bra, utvecklande och roligt ställe att arbeta på. Hos oss får du möjligheten att utvecklas inom Automotive, Industry, Energy, Life Science & Product Information.

Kontaktyta rekryterande chef

Om du har några frågor angående annonsen eller rollen hos Semcon är du välkommen att kontakta Team Manager Mats Fredrikson på mats.fredrikson@semcon.com

Inkomna ansökningar kommer att hanteras efter semestern. Trevlig sommar! 

Liknande jobb