Snabbfakta

  • Sundbyberg
  • Sundsvall
  • Sollefteå
  • Göteborg
  • Luleå

Ansök senast: 2023-10-06

Senior kontrollanläggningsingenjör

Publicerad 2023-08-07

Svenska kraftnät är en av de viktigaste aktörerna för en hållbar energiomställning. Som kontrollanläggningsingenjör erbjuds du ett av Sveriges viktigaste jobb, i vilket du varje dag kommer att bidra till Sveriges elförsörjning. Vi behöver dig för att lyckas med vårt samhällsviktiga uppdrag att elektrifiera Sverige.

Hos oss på division Nät får du vara med att bygga ut och underhålla transmissionsnätet. För att möta samhällets behov behöver vi bygga 30 mil ledningar och driftsätta 20 stationer per år.  Ansök idag och få chansen att vara med och lysa upp Sverige!

Om tjänsten 

I rollen som kontrollanläggningsingenjör kommer du vara delaktig i projektgrupper, inom investeringar av stationer, som tillsammans ansvarar för att nå projektmålet. Du kommer främst att ansvara för kontrollanläggningsfrågor i projekten från framtagande av upphandlingsdokument till färdigställt projekt. I detta ingår utvärdering av anbud, deltagande vid anbudsgenomgångar samt att vara delaktig som teknikstöd inom Svenska kraftnät samt i samarbetet med våra entreprenörer. I ansvaret ligger att säkerställa att anläggningarna byggs enligt våra kontrakt och tekniska riktlinjer.

Du medverkar även i arbetet med att ta fram nya tekniska riktlinjer samt stöttar enheten Kontrollanläggning Teknik med kontrollanläggningsfrågor inom anläggningsförvaltning.

Du kommer att få möjligheten att vara del av och utvecklas tillsammans med några av de mest erfarna kollegorna inom kontrollanläggning och reläskydd som finns i branschen. Du kommer att tillhöra enheten Kontrollanläggning Projekt som för närvarande består av 16 personer och vars främsta uppgift är att stödja investeringsverk-samheten inom Svenska kraftnät med teknisk kompetens samt vara kravställare på den tekniska utformningen av våra anläggningar.

Svenska kraftnät har ett stort uppdrag i att investera och reinvestera tranmissionsnätet och där behöver vi din kompetens inom kontrollanläggningar för att vi ska klara denna utmaning. Vi ser gärna att du drivs av ett teknikintresse så att du tillsammans med erfarna medarbetare på enheten kan utveckla dina kunskaper inom kontrollanläggning.

Om dig 

För att lyckas i rollen söker vi dig som trivs med att samarbeta med andra kollegor, både på enheten samt inom din projektgrupp för att gemensamt lösa de problem som uppstår. Du behöver kunna arbeta självständigt inom ditt ansvarsområde i dina projekt. Du ska känna en stolthet över ditt arbete och ta ansvar för att dina arbetsuppgifter blir bra utförda. Du känner dig bekväm med att fatta beslut och vara lösningsfokuserad.

Då detta är en roll med många varierande kontaktytor behöver du också har lätt för att kunna kommunicera med olika målgrupper, både i tal och i skrift och vi ser att du har lätt för att samarbeta med andra och bygga goda relationer.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Din bakgrund

Du ska ha examen inom Civilingenjör eller högskoleingenjör inom elkraft eller på annat sätt förvärvade kunskaper motsvarande detta.

Vidare har du:

 • Flera års erfarenhet av att arbeta med kontrollanläggningar för transmissionsnät på 130–400 kV eller vattenkraftstationer(>40 MW produktion/station)
 • B-körkort

Du talar samt förstår svenska och engelska i tal och skrift.

Det är inget måste, men en fördel om du har erfarenhet inom andra delar av en elkraftsanläggning såsom primärapparater krafttransformatorer, reaktorer eller skyddssystemen. Kunskap och erfarenhet inom elkraftssystemets uppbyggnad är också meriterande.

Bra att veta 

 • Tjänsten är placerad i Sundbyberg, Sundsvall, Göteborg, Luleå eller Sollefteå
 • Möjlighet till distansarbete upp till 50 % #LI-hybrid
 • Resor förekommer i denna tjänst
 • Sista ansökningsdag: 7 oktober 2023, vi hanterar ansökningar löpande
 • Tjänsten är en tillsvidareanställning

Vid frågor, kontakta gärna rekryterande chef Urban Selin urban.selin@svk.se alternativt ansvarig rekryterare Sofia Enoksson sofia@enoksson.se vid eventuella funderingar. Fackliga representanter är Emma Thornberg, SACO, tel. 010-475 84 77 och Mikael Hedenheim, ST, tel. 010-475 84 68. Under sommaren är svarstiderna någon längre än vanligt. 

Liknande jobb: