Snabbfakta

    • Jönköping
  • Heltid
  • Rekrytering

Ansök senast: 2023-05-15

Senior elektronikutvecklare till Saab

Publicerad 2023-03-16


Saab AB utvecklar och tillverkar bl.a. säkerhetskritiska system och utrustningar till flygplan, helikoptrar och obemannade farkoster t.ex. JAS 39 Gripen, Boeing 787 och Airbus A400M. Vi söker dig som vill arbeta med kretskortutveckling från idé till färdig flygande produkt. Vi tror att du har erfarenhet från utveckling av säkerhetskritiska system inom flyg, tåg, telecom, medicin, kärnkraft eller liknande.

Tjänsten är placerad i Huskvarna och du blir direkt anställd av Saab AB. Välkommen med din ansökan redan idag.

Om tjänsten
Varje flygplan, helikopter osv är sitt eget interna system med sitt eget nätverk som behöver datorkort, analoga kretskort, digitala komponenter, inbyggda system mm. som kommunicerar säkerhetskritiskt, sk avioniksystem.

Du kommer arbeta i team tillsammans med andra elektronikutvecklare med utveckling av elektronik för robusta och kostnadseffektiva lösningar i nära samarbete med bland annat systemingenjörer, mjukvaruutvecklare och produktion.

I din roll blir du delaktig i hela elektronikutvecklingsprocessen, från kravanalys till verifiering. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter blir att kravställa, konstruera, simulera, verifiera och dokumentera elektronik för inbyggda säkerhetskritiska avioniksystem. Detta omfattar utveckling av olika kretskort – digitalt, analogt och kraftelektronik – samt FPGA-utveckling. Det är inget krav att du kan alla dessa områden dock. Inledningsvis kommer du arbeta med något av områdena och delmomenten. Du kommer sedan få ta ett utökat ansvar och arbeta med alla moment i processen.

Vem är du?
Vi söker dig som har minst 3 till 5 års erfarenhet inom elektronikutveckling. Du bör i grunden ha högskole- eller civilingenjörsutbildning inom Elektro-, Teknisk Fysik, Inbyggda System eller liknande.
För tjänsten behöver du ha kunskap inom elektronikkonstruktion och intresse för och kännedom om processorer, minnen, datorarkitektur och inbyggda system, kravhantering och konfigurationshantering.

Du har inte erfarenhet av alla punkter nedan men ju fler desto mer meriterande:

- Kraftelektronik
- Analog elektronik
- Highspeedinterface som PCI Express, SATA och Ethernet
- Signalintegritet och simulering
- EMC/EMI
- Hårdvarunära programmering
- Teamledning
- Utveckling av säkerhetskritiska system (flyg/tåg/medicin/kärnkraft etc.)

Tjänsten innebär att vara i kontakt med stora delar av organisationen och det är därför viktigt att man har en god samarbetsförmåga, är kommunikativ och trivs med att ha ett stort kontaktnät. Du behöver behärska svenska och engelska obehindrat i såväl tal som skrift.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. Vid befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering, finns krav på svenskt medborgarskap.


Om verksamheten
Elektroniksektionen består i dag av ca 20 personer med huvudsakliga uppgifter att utveckla datorkort och andra avancerade kretskort, kraftkort och FPGA för inbyggda säkerhetskritiska avioniksystem. Vi arbetar i team och du kommer rapportera till teamledare och sektionschef. Du blir en del av affärsenheten EWAS (Electronic Warfare & Aircraft Systems) inom affärsområde Surveillance, en del av Saab AB. Vi utvecklar och tillverkar säkerhetskritiska system och utrustningar till flygplan, helikoptrar och obemannade farkoster. Vi levererar till exempel system, apparater och programvara till JAS 39 Gripen, Boeing 787 och Airbus A400M. Många av våra produkter är utvecklade i samarbete med andra delar av Saab och externa partners.

Liknande jobb:

Publicerad: 2023-02-20
  • Lund
Publicerad: 2023-03-08
  • Västerås
  • Heltid
  • Stockholm
  • Heltid