Snabbfakta

    • Jönköping
  • Heltid
  • Rekrytering

Ansök senast: 2023-03-28

Senior Design Engineer

Publicerad 2023-03-19

Uppdragsbeskrivning
Husqvarna söker nu efter en Senior Design Engineer till gruppen Cutting Equipment. Husqvarna arbetar med produktutveckling av skärutrustning och närliggande tillbehör till allt från motorsågar till robotgräsklippare. De produkter Husqvarna ansvarar för att utveckla ligger i gränssnittet mellan användaren och det som ska avverkas vilket är avgörande för kundernas upplevelse av Husqvarnas produkter och konkurrenskraft. Det innebär ett stort ansvar och stora möjligheter, där din och gruppens insatser mycket väl kan vara det som lyfter Husqvarnas produkter över alla andras. Gruppen består idag av 11 personer med ett mångsidigt och brett urval av kompetenser och bakgrund.

Dina arbetsuppgifter kommer sträcka sig över både bredden och i djupet kring de tekniska aspekterna hos ett stort urval av olika typer av skärutrustning. Från konceptgenerering, metodutveckling och konstruktion av nya produkter till rotorsaksanalyser och förbättringar av befintliga produkter.

I din roll som Senior Design Engineer förväntas du stödja Lead Engineers och mer juniora Design Engineers med projektleveranser i flera parallella projekt. Du kommer mestadels att arbeta i olika grupper där du förväntas ta ett större ansvar för att hjälpa till att lösa mer komplexa problemställningar och bidra till att utveckla mer juniora kollegor.

Formalia 
- Uppdragsperiod: 01 aprill 2023 - 01 oktober 2023
- Omfattning: 100%
- Ort: Huskvarna
- Distansarbete: 0%
- Kompetensnivå: 4

Läs mer om kompetensnivåer på följande länk: https://www.addilon.se/konsult/kompetensnivaer/

Grundläggande kvalifikationer

Du är högskoleingenjör, civilingenjör eller motsvarade med huvudsaklig inriktning mot maskinteknik, produktutveckling, kvalitet, beräkning eller materialteknik. Du har omkring 10 års relevant yrkeserfarenhet eller mer, där du i huvudsak arbetat med produktutveckling, men kanske även hunnit med att prova på någon angränsande roll så som produktionsteknik, kvalitet, provning, beräkning, projektledning eller liknande.

Du har god erfarenhet av att ta fram tekniska kravspecifikationer och omsätta dem till tekniska lösningar med hjälp av CAD (gärna CATIA V5) och är välbekant med att ta fram ritningsunderlag enligt ISO-standard med höga krav på kvalitetssäkring och standardisering. Under din karriär har du arbetat med dynamiskt belastade metallkonstruktioner, gärna plåt, och du besitter kunskap kring värmebehandling av stål. Du är bekväm med att kommunicera i en internationell kontext, med både interna och externa kontakter, där du obehindrat kan uttrycka dig på svenska och engelska i både tal och skrift.

Personlig egenskaper
För att passa i gruppen och rollen är det bra om du är en ödmjuk, tålmodig, stödjande och lyssnande person som har lätt för att lösa problem tillsammans med andra på ett strukturerat sätt. Du bör vara bekväm med kunna växla från ett kundfokuserat helhetsperspektiv till ett tekniskt detaljperspektiv och att kunna samarbeta med personer från båda ändar av detta spektrum.
I kommunikation och beslutsfattande föredrar du ett strukturerat, datadrivet och faktabaserat arbetssätt där du har lätt för att både förklara din argumentation och ta till dig andras.

Då arbetsuppgifterna ställer krav på kreativitet så ser Husqvarna gärna att du är en person som inte är rädd för att tänka ”utanför boxen” och har förmågan att inspirera andra att göra detsamma. Ditt strukturerade arbetssätt gör att du har lätt att gå från fritt kreativt tänkande till att kunna konkretisera och systematisera