Snabbfakta

  • Sverige

Ansök senast: 2022-12-23

Samordnande Applikationsspecialist

Publicerad 2022-10-24

Vill du också arbeta i en utvecklande miljö där du blir en viktig länk i en samhällsviktig verksamhet? I rollen som applikationsspecialist hos Svenska kraftnät arbetar du med Sveriges mest kritiska system för en säker elförsörjning. Här får du möjlighet att bidra i att energiomställningen lyckas genom att fortsätta driva ett kraftsystem i konstant förändring på ett säkert sätt.

Om tjänsten

I rollen som samordnande applikationsspecialist bemannar du 3:rd-line support för Svenska kraftnäts verksamhetskritiska applikationer. Du kommer att tillhöra enheten Kraftsystemapplikationer som idag består av 22 medarbetare och som huvudsakligen arbetar med systemutveckling. Rollen är en viktig länk mellan kontrollrumspersonalen och applikationsutvecklarna då man i rollen säkerställer att IT systemen som stödjer kontrollrumspersonalen fungerar. Teamet med applikationsspecialister består idag av 3 personer, men kan komma att växa framöver

Dina arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna i rollen som senior applikationsspecialist är varierande och den ena dagen kommer inte vara den andra lik. 

Du kommer att ha en ledande roll i teamet och vara med att skapa effektivare arbetssätt samt samordna resurser på bästa sätt. Du kommer även att vara med och ta fram nya lösningar för att skapa stabilare system samt jobba med utveckling av arbetsmetodik.

Det kommer vara arbete med felsökning, felavhjälpning och problemutredning av egenutvecklade applikationer, vissa av dem i Linuxmiljöer. Tjänsten kommer även innebära att du jobbar proaktivt med underhåll, övervakning samt uppgradering och installation av applikationer 

I rollen finns det stora möjligheter att arbeta med och införa förbättringar i våra arbetssätt och rutiner så att vi jobbar mer effektivt och driftsätter mjukvaran på ett säkrare sätt.

Din bakgrund

Du skall ha:

 • Du har en utbildning inom IT, alternativt motsvarande kunskap förvärvad på annat sätt.
 • Du har minst tre års erfarenhet inom systemadministration och applikationsfelsökning i Linux miljö.
 • Du har god kunskap i svenska och engelska i tal och skrift.

Meriterande erfarenhet:

 • Kraftsystemkunskap
 • Programmeringskunskap (skriptning i Bash och Python)
 • Erfarenhet av IT-applikationsnära supportarbete
 • Erfarenheter av SCADA/EMS system.
 • Erfarenhet eller intresse för DevOps arbetssätt

Dina personliga egenskaper

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och vi tror att du för att lyckas i den här rollen behöver vara en person som tar ansvar för din uppgift samt har lätt att jobba självständigt såväl som i team. Du strukturerar ditt arbete och driver teamets processer framåt med fokus på förbättring och utveckling. Du är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar.

Vill du veta mer?

Kontakta gärna rekryterande chef Svante Sjöblom, tel. nr. 010-475 87 67 alternativt ansvarig rekryterare Mats Jalmert, mats.jalmert@svk.se. Fackliga representanter är Emma Thornberg, SACO, tel. 010 475 84 77 och Mikael Hedenheim, ST, tel. 010 475 84 68. Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast den 9 december.  Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. 

 

 

Liknande jobb:

Publicerad: 2022-11-15
 • Luleå
Publicerad: 2022-11-17
 • Örebro
 • Stockholm
 • Deltid