Snabbfakta

    • Stockholm

Ansök senast: 2023-03-01

Semestervikarie Planerare inom Supply Chain, till Preem i Stockholm

Publicerad 2022-12-31

Vill du sommarjobba på ett bolag som bidrar till utvecklingen av ett hållbart samhälle? Är du lösningsfokuserad, stresstålig och har lätt för att samarbeta? Då kan du vara den vi söker i sommar!

Jobba för framtiden redan idag

Inom Preems affärsområde Supply & Trading arbetar idag ca 170 personer. Affärsområdet ansvarar för affärsverksamheten knuten till Preems oljeraffinaderier och depåsystem. Som planerare ingår du i sektionen Planning & Optimizing vilken har i uppdrag att optimera Preems varuflöde utifrån lönsamhet och hållbarhet.

Rollen som planerare innebär att planera och optimera varuflödet inom Preems raffinaderi- och depåsystem för att tillgodose kundåtaganden och depåbehov samt att styra lagernivåer och mot uppsatta mål. I arbetet ingår nära samarbete med flertalet andra funktioner inom Preems övriga verksamhet. Du arbetar i en föränderlig miljö där det ofta behövs prioriteringar och snabba beslut.

Vi söker nu två stycken semestervikarier som kommer att ingå i en grupp som består av 7 medarbetare och som rapporterar till chefen för Planning & Optimizing Stockholm.

Bland arbetsuppgifterna ingår:
• Framtagande och kontinuerlig uppdatering av optimerad tremånadersplan för inköp, försäljningar och interna distributioner kopplat till Preems raffinaderier och depåer
• Koordinering och sammanställning av produktmönster för fördelning av kund- och depååtaganden mellan produktionssiterna
• Styrning och optimering av lagernivåer mot uppsatta mål
• Framtagande av volymprognoser för finansiell styrning

Du blir en viktig del av Preem – en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen att vara bäst i branschen när det gäller hållbarhet. Här får du frihet under ansvar och ofta chansen att vara med under hela processer – från början till slut. För oss är det viktigt att du delar våra värderingar, ansvarstagande, nyskapande och inkluderande eftersom de ligger till grund för allt vi gör.

Tjänsten är på heltid och är tidsbegränsad under perioden början av juni till slutet av augusti 2023. Placering i Stockholm.

Har du den här bakgrunden?
• Du som söker har en pågående utbildning eller är nyexaminerad inom logistik, kemiteknik eller liknande ingenjörsutbildning.
• Meriterande är tidigare erfarenhet av arbete
• Du har goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift då båda språken förekommer i det dagliga arbetet
• Du är en van användare av Excel
• Du har datavana och en god systemförståelse.

Är det här du?
För att lyckas i rollen som planerare bör du vara ansvarsfull, lösningsorienterad och ha lätt för att ta till dig ny information. Du är en utpräglad lagspelare med god samarbets- och kommunikationsförmåga och du trivs i en ständigt föränderlig miljö med högt arbetstempo. Då arbetet stundtals är svårt att planera är det viktigt att agera fokuserat och lugnt även under tidspress.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Ta reda på mer!
Om du har frågor om jobbet är du välkommen att kontakta Anna-Karin Nilsson, Avdelningschef, 010-450 16 10.
Intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden går ut. Skicka in ditt CV med personligt brev så snart som möjligt men senast 2023-03-01.

Då Preem AB bedriver samhällsviktig verksamhet kommer alla kandidater att bli föremål för bakgrundskontroll. Alla kandidater skall uppvisa en för Sverige godkänd och giltig ID handling vid en eventuell intervju. I de fall anställning i säkerhetsskyddsklassad befattning är aktuell kommer säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras med stöd av säkerhetsskyddslagen. I denna rekrytering kan urvalstester förekomma.

Välkommen med din ansökan!

Facklig kontaktperson: https://www.preem.se/om-preem/karriar/lediga-tjanster/fackliga-kontaktpersoner

Liknande jobb:

  • Stockholm
  • Heltid
Publicerad: 2023-01-20
  • Lund
  • Heltid