Snabbfakta

  • Borlänge
  • Gävle
  • Solna
 • Heltid
 • Konsultuppdrag

Ansök senast: 2023-12-11

Sektionschef Data- och telekommunikation

Publicerad 2023-11-20

Tycker du det är roligt att leda en verksamhet samt stimuleras av att leverera och få människor att växa? Då kanske du är vår nya chef för sektionen Data- och telekommunikation!

Som sektionschef på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.


Som chef för sektionen kommer du ha möjlighet att vara med i en expansiv fas med flera spännande och utmanande projekt!

Du kommer att ansvara för ett 20-tal medarbetare med placering på olika orter i Sverige vars uppgift är att arbeta med drift och underhåll, leveranser samt förvaltningsåtgärder inom data- och telekommunikation. Delar av personalen omfattas av beredskap.

Som sektionschef har du en bred roll, där du rör dig mellan att vara taktisk och operativ. Du levererar resultat genom att möjliggöra för arbetssätt som leder till förbättringar och effektivitet samt följer upp aktiviteter, projekt och resultat.

Förutom att leda sektionen och medarbetarna så kommer du också att ingå i enhetens ledningsgrupp tillsammans med övriga tre sektionschefer. Jag som blir din chef heter Christian Persson och mitt ledarskap präglas av att bygga förtroende, prestigelöshet och att leva som man lär.


Vem är du?

Du drivs av ett intresse för hur vi tillsammans inom transportsektorn kan få ny teknik att bidra till ett modernt transportsystem. Som chef i Trafikverket drivs du av att få människor att växa genom ett närvarande ledarskap. Du skapar tillit och bygger förtroende med din problemlösande och kommunikativa förmåga. Du levererar resultat och driver samhällsutvecklingen framåt genom delaktighet och engagemang. Du utmanar och ifrågasätter och skapar en kultur som främjar ständiga förbättringar. Att inspirera, klargöra riktning och vara mottaglig för nya möjligheter och lösningar är en förutsättning för att lyckas.

Vi söker dig som

 • har universitets- eller högskoleutbildning inom IT eller Telekom om minst 180hp alternativt annan utbildning inom IT/teknik i kombination med relevant arbetslivserfarenhet inom IT/teknik
 • har aktuell erfarenhet av ledarskap från en chefsroll med personal,- budget- och verksamhetsansvar
 • har goda kunskaper i svenska i så väl tal som skrift
 • är van vid att kommunicera på engelska i tal och skrift

Det är meriterande om du har

 • erfarenhet från telekombranschen
 • erfarenhet av strategi-, förändrings- och/eller utvecklingsarbete

Välkommen med din ansökan!

Möjliga placeringsorter för den här tjänsten är Borlänge, Gävle eller Solna. Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

#LI-Hybrid

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Intervjuer är planerade att hållas digitalt den 10-11/1.

Anställningen inom Trafikverket är tillsvidare men chefsförordnandet är tidsbegränsat, inledningsvis på 4 år.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Om det inte står något annat i annonsen vill vi att du bifogar ditt CV. Vi har slutat begära in personligt brev eftersom vi inte har med det som del av urvalsunderlaget.

Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Liknande jobb:

Publicerad: 2023-09-27
 • Göteborg
 • Heltid
 • Luleå
 • Heltid
Publicerad: 2023-11-13
 • Linköping