Snabbfakta

    • Stockholm

Kategorier:

  • Samhällsbyggnad
  • Elkraft och energi

Ansök senast: 2022-07-24

Security Vetting Specialist - Vattenfall

Publicerad 2022-06-20

Vattenfall arbetar vi för att möjliggöra ett fossilfritt liv inom en generation. Vi söka dig som vill bidrag med dina kunskaper till att säkerställa att Vattenfalls samhällsviktiga uppdrag som Security Vetting Specialist.
 
Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur. Det innebär att många av våra tjänster är placerade i säkerhetsklass enligt Säkerhetsskyddslagen (2018:585).
 
För att efterleva säkerhetsskyddslagstiftningen ansvarar Security Vetting Unit för säkerhetsprövningsprocessen tillsammans med Vattenfalls säkerhetsorganisation. Teamet är operativt ansvariga för genomförande av registerkontroller, bakgrundskontroller och säkerhetsprövningsintervjuer inför anställningar och andra befattningar som är placerade i säkerhetsklass. Teamet består idag 19 medarbetare fördelat på specialister, utredare, administratörer och chef. Vi fortsätter nu att utveckla verksamheten och behöver förstärka med ytterligare en registerkontrollhandläggare med placering i Solna.
 
 
Dina arbetsuppgifter som Vetting-specialist
Som Vetting Specialist inom Security Vetting Unit på Vattenfall bidrar du till möjligheten att skapa ett fossilfritt liv genom att säkerställa att rätt personer tas in till Vattenfalls säkerhetsklassade tjänster.
Du har en viktig funktion inom avdelningen för att säkerställa att våra ärenden hanteras noggrant, i rätt tid och med rätt kvalitet. Du arbetar nära andra kollegor inom teamet för att hantera inkommande ärenden samt identifiera och lösa uppkomna operativa och administrativa utmaningar kopplat till säkerhetsprövningsprocessens olika steg.
 
Du kommer i huvudsak att handlägga registerkontrollärenden för vidarebefordran till vår tillsynsmyndighet Svenska Kraftnät (SvK).
 
Du kommer att samarbeta med Vattenfalls rekryteringsorganisation, rekryterande chefer och inte minst Vattenfalls säkerhetsskyddsorganisation. Du har också kontakt med våra kandidater och arbetar aktivt och förebyggande i syfte att bidra till en bra kandidatupplevelse genom ett professionellt och inkluderande arbete.
 
Din Kompetens
Du har ett genuint intresse av mängdhantering av information, vidare har du en väl utvecklad förmåga att noggrant kunna bedöma riktigheten i inkomna handlingar. Du är arbetar med en tydlig struktur och har en hög säkerhetsmedvetenhet. Du har ett gott omdöme, är öppensinnad och fördomsfri och tycker om att tillhöra ett team, även om du ofta utför dina arbetsuppgifter på egen hand.
Du tar ett tydligt ägandeskap för ditt ansvarsområde och driver självständigt ditt arbete framåt. Du arbetar aktivt med att skapa och förvalta goda relationer inom och utanför organisationen.
 
Förutom ovanstående kvalifikationer har du:
- Tidigare arbetslivserfarenhet inom området registerkontrollhantering och personalsäkerhet med fokus på det förstnämnda.
- Akademisk examen inom säkerhetsområdet, beteende- eller personalvetenskap, alternativt arbetslivserfarenhet som Vattenfall anser lämplig för tjänsten.
- Dokumenterad kunskap och/eller erfarenhet om registerkontrollhandläggning.
- Goda kunskaper i Officepaketet samt i att använda systemstöd
- Flytande Svenska och Engelska i såväl tal som skrift.
- Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.
 
 
Vad vi erbjudande
Som registerkontrollhandläggare inom Security Vetting Unit på Vattenfall får du förtroendet att arbeta med en blandning av operativa uppgifter och administrativa uppgifter. Du blir del av ett öppet och positivt team som jobbar för att stärka Sveriges säkerhet och skydda det skyddsvärda.
 
Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.
 
Placering: Solna Resor till övriga Vattenfalletableringar i Sverige förekommer.
 
Anställning: Visstidsanställning (1 år)
 
För ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Magnus Hilding magnus.hilding@vattenfall.com eller rekryterare Teri-Anne Brink teri-anne.brink@vattenfall.com
Fackliga representanter är Rolf Ohlsson (Akademikerna), Inger Strandberg (Unionen), Christer Gustafsson (Ledarna), Lennart Bengtsson (SEKO). Du når alla via Vattenfalls växel, 08- 739 50 00
 
Vi ser fram emot din ansökan med personligt brev och cv via länken nedan senast 24:e juli 2022.
 
Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Denna tjänst är säkerhetsklassad, därför kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Liknande jobb

Publicerad: 2022-05-23
  • Göteborg
  • Heltid
Publicerad: 2022-06-23
  • Upplands-Bro
Publicerad: 2022-06-13
  • Höganäs
  • Heltid