Snabbfakta

    • Linköping

Ansök senast: 2023-10-20

Säkerhetskoordinator till ALTEN

Publicerad 2023-09-13

ALTEN letar efter en skicklig och motiverad säkerhetskoordinator som ska ta ansvar över vår snabbväxande verksamhet avseende uppdrag inom försvarsindustrin och samordna arbetet med säkerhetsklassade konsultuppdrag.

 

Som säkerhetskoordinator får du en viktig roll att leda och samordna ALTEN Sveriges arbete inom säkerhetsskydd samt löpande kontrollera att verksamheten bedrivs enligt gällande lagstiftning.

 

Rollen är både administrativ och strategisk vilket kan medföra att du behöver växla fokus beroende på sammanhang och arbetsuppgifter. Du bör därför trivas med att arbeta i ett snabbt tempo. Tjänsten ställer höga krav på självständighet, initiativtagande och samarbetsförmåga.

 

Inom säkerhetsskyddsområdet ingår att dokumentera, utveckla och följa upp på rutiner och processer samt svara på löpande frågor inom säkerhetsskydd. Det ingår även administrativa uppgifter som t.ex. registerföra säkerhetsprövningar och arkivering.

 

Placeringsort: Linköping, Göteborg eller Stockholm. Då tjänsten innefattar ALTEN Sveriges säkerhetsskyddsarbete förekommer en del resor till ALTENs övriga kontor i tjänsten.

ANSVARSOMRÅDEN
-Analysera och planera säkerhetsskyddsarbetet på ALTEN
-Ta fram/utveckla rutiner och riktlinjer samt planera och genomföra säkerhetsskyddsåtgärder
-Stötta businesschefer i deras säkerhetsprövningar inför säkerhetsklassade uppdrag
-Utföra säkerhetsprövningar och säkerhetsinterjuver för kunds räkning
-Arkivering
-Säkerställa säkerhetsmedvetenhet samt utföra interna utbildningar
-Stödja säkerhetsriskutvärderingar och årlig riskbedömning samt identifiera förbättringar

 

KVALIFIKATIONER:
Du är en lagspelare med hög integritet och säkerhetstänk. Det är viktigt att du har en god pedagogisk förmåga och är trygg och stabil. Du är en problemlösare med ett pragmatiskt tillvägagångssätt som dessutom har ett öga för detaljer, en proaktiv inställning och förmågan att uppfylla åtaganden och deadlines.

 

Du ska också uppfylla nedan krav:
-Kandidatexamen inom relevant område
-Några års erfarenhet av arbete inom säkerhetsskyddsområdet
-Kompetens inom säkerhetsskyddslagstiftning
-Mycket god förmåga att kommunicera i tal och skrift, både på svenska och engelska
Det anses meriterande om du genomfört kursen Diplomerad säkerhetsskyddschef och erfarenhet av ISO 27001

 

Vad erbjuder vi?
På ALTEN är varje individ lika värdefull när vi utvecklar morgondagens värld idag. Vi möter framtida utmaningar genom att bidra med relevant kompetens i våra kunders projekt och ge våra medarbetare möjlighet att nå sin fulla potential. Det gör vi genom att erbjuda tekniska utmaningar, utvecklande möjligheter, inspirerande gemenskap och chansen att bidra till en hållbar framtid.


Vi är övertygade om att din utveckling styrs av din passion och drivkraft. Genom att vara verksamma inom flera olika branscher kan vi erbjuda ett brett utbud av uppdrag och en möjlighet att påverka både din omvärld och din egen utveckling framåt. Med ett coachande ledarskap guidar våra ledare dig i rätt riktning. Vi erbjuder även personliga utbildningsmöjligheter genom din individuella utbildningsbudget, som du kan nyttja i vår interna ALTEN Academy eller på externa kurser.


På ALTEN finns alla möjligheter till inspirerande gemenskap och att få göra det du tycker är roligt, tillsammans med dina kollegor. Under våra Tech Weeks får du höra vad dina kollegor jobbar med och även en chans att själv dela med dig av dina erfarenheter. Vi har flera interna nätverk, såsom ALTEN Sports och Women@ALTEN, där du ges möjlighet aktivera dig tillsammans med dina kollegor eller driva frågor och ämnen som just du brinner för.
För oss är balansen mellan arbete och fritid viktig – därför ger vi dig tre extra lediga dagar per år. Dessutom är alla våra anställda anslutna till kollektivavtal och erbjuds förmåner så som friskvårdsbidrag, tjänstepension och försäkringar.

 

Om du har några frågor angående tjänsten kan du kontakta rekryterande chef, Erik Rosenqvist: erik.rosenqvist@alten.se
Notera att kandidater som går vidare i denna rekryteringsprocessen kommer genomgå en säkerhetsprövning, genomförd av FMV (Försvarets matrielverk).

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Liknande jobb:

Publicerad: 2023-09-15
  • Stockholm
  • Heltid