Snabbfakta

  • Skåne

Ansök senast: 2020-11-25

Rådgivande Teknisk säljare/ specialist till S:t Eriks!

Publicerad 2020-09-26

Har du ett stort intresse för teknik och erfarenhet från kundrelationer? Söker du en tjänst där du får möjlighet att verka i en tekniskt rådgivande funktion och bidra till att skapa långsiktiga kundrelationer? Välkommen till S:t Eriks kontor i Staffanstorp!


Om S:t Eriks

S:t Eriks Gruppen utvecklar, tillverkar, säljer och levererar Mark-, Tak- och VA-system samt naturstensprodukter till entreprenörer och återförsäljare på den nordiska marknaden. Vi är ca 500 medarbetare vid fabriker och kontor över hela Sverige från Staffanstorp i söder till Piteå i norr. Bolaget har en årsomsättning på drygt 1 miljard. För mer information välkommen till www.steriks.se

S:t Eriks är ett helägt dotterbolag i Volati sedan hösten 2018. Volati är en svensk industrigrupp som idag äger drygt 40 bolag med verksamhet i 16 länder som genererar en årsomsättning på 7 miljarder.

Din nya tjänst

I rollen som Teknisk säljare/specialist på S:t Eriks kommer du att arbeta rådgivande och fungera som en teknisk specialist såväl internt som externt. Rollen är i huvudsak en kontorstjänst. Du kommer att ha ett nära samarbete med Utesäljarna och ha en betydande roll i arbetet med att upprätta, utveckla och bibehålla varaktiga kundrelationer. I rollen som Teknisk säljare/specialist ingår att ge tekniskt underlag till dina kollegor inom Säljorganisationen och driva kundprojekt tillsammans med Utesäljarna. Du kommer även hantera offerter samt ansvara för att det tekniska underlaget i affärssystemet är uppdaterat. Som Teknisk säljare/specialist kommer du att bistå med dina tekniska produktkunskaper och bidra till arbetet med att skapa kundanpassade lösningar.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Fungera som en rådgivande funktion gentemot Utesäljarna och kundserviceavdelningen på S:t Eriks

 • Skapa anbud utifrån förfrågningsunderlag samt hantera offert och utföra beräkningar

 • Rita och utföra konstruktioner

 • Utföra kundbesök i rollen som teknisk specialist, ibland tillsammans med Utesäljare

 • Kundkontakt samt bygga och förvalta kundrelationer

Tjänsten är placerad på S:t Eriks huvudkontor i Staffanstorp. Du rapporterar direkt till Säljchefen. Vi söker dig som vill växa tillsammans med oss på S:t Eriks!

Din bakgrund

Vi söker dig som är utbildad högskole- eller civilingenjör eller har annan teknisk eftergymnasial utbildning. För att lyckas i rollen behöver du ha något/några års erfarenhet från liknande arbetsuppgifter. Du känner dig trygg med att arbeta med kunder och du har självklart ett stort intresse för tekniskt! S:t Eriks erbjuder sina kunder produkter inom trafik, järnväg, plattor, marksten, murar, block och VA-system tillverkade i betong. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet från liknande produkter, gärna från VA och stödmurar. Vi ser gärna att du har erfarenhet från CAD och vi söker dig som har kunskap/förståelse för (plan)ritningar. Du är trygg med att använda telefonen som ditt arbetsredskap och uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska.

Personliga egenskaper

För att lyckas och trivas i rollen är det viktigt att du har ett stort tekniskt intresse! Du är en person som inger förtroende och är duktig på att utveckla och bygga kundrelationer. Du trivs i en rådgivande funktion där du får bidra med dina tekniska expertkunskaper. Då du kommer att driva ett flertal projekt parallellt är det viktigt att du är duktig på att strukturera och prioritera din arbetsvecka. Då vi arbetar i en händelsestyrd bransch är det dock viktigt att du inte är rädd för att vara flexibel och ändra din planering vid behov.

Vi erbjuder

En teamorienterad arbetsplats med bra sammanhållning och högt i tak. Vi söker dig som vill växa med oss på S:t Eriks!

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i Staffanstorp. Tillträde sker enligt överenskommelse. Arbetstiderna är sedvanliga kontorstider och vi erbjuder bl. flexibla arbetstider och friskvårdsbidrag. Vi tillämpar kollektivavtal.

Ansökan

Låter det intressant? Då är du är varmt välkommen att söka via ansökningsformuläret. Vi tillämpar löpande urval så vänta inte med att ansöka. Observera att vi dessvärre inte har möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.

I den här rekryteringsprocessen samarbetar S:t Eriks med Roi Rekrytering. Vid frågor vänligen kontakta rekryteringskonsult Emilia Westberg på emilia.westberg@roirekrytering.se.

Varmt välkommen med din ansökan!

Liknande jobb

Publicerad: 2020-09-24
 • Göteborg
Publicerad: 2020-09-17
 • Malmö
Publicerad: 2020-09-10
 • Stockholm
 • Heltid