Snabbfakta

    • Stockholm
  • Heltid
  • Rekrytering

Ansök senast: 2023-05-08

PureFize rekryterar Utvecklingsingenjör mot Isolation

Publicerad 2023-03-09

Vill du vara med i utvecklingen av nästa generations produkter och teknik? Drivs du av att aktivt få delta i arbetet med att förbättra PureFizes produkt? Tycker du om att arbeta både praktiskt och teoretiskt? Då kan detta vara tjänsten för dig!

PureFize Technologies ökar tempot i sin utveckling och söker nu en Utvecklingsingenjör Isolation med bakgrund inom materialvetenskap, teknisk fysik eller motsvarande för vidareutveckling och industrialisering av PureFizes UV-chip.

Intresset för PureFize Technologies teknologi för att rena luft, vatten, ytor och livsmedel från virus och bakterier med hjälp av UV-ljus är mycket stort och verksamheten ser en stor kundtillströmning. PureFize är ett företag med platt organisation, korta beslutsvägar och prestigelös atmosfär. Här erbjuds du en spännande tjänst med frihet under ansvar och möjlighet att växa tillsammans med företaget i en dynamisk kultur.

Detta är en direkt rekrytering av PureFize i Uppsala, där vi på Poolia har fått möjlighet att hjälpa till i rekryteringsprocessen. Urvalet sker löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan. Ta chansen att bli PureFizes nästa kollega redan idag.

Rollen är placerad på PureFize i Uppsala.


Om tjänsten
Fokus i rollen är att, i nära samarbete med produktledning, produktionsutveckling och produktionstekniker, vidareutveckla och industrialisera PureFizes tillverkningsprocess. Du har också en tydlig del i framtida utveckling av nästa generations produkter och teknik.

Tjänsten avser specifikt att förstärka vidareutvecklingen och industrialiseringen av kontaktering och inkapsling av chipen. PureFizes teknik arbetar med höga spänningar men mycket låga strömmar vilket innebär specifika utmaningar både avseende materialval och design. Dessutom ska produkterna tåla kyla, värme, fukt osv. Det gör att arbetet blir brett och spänner över många discipliner.

PureFize arbetar i ett väl sammansvetsat team – det väsentligt är att alla får/har kunskap och kännedom om hela bilden så att man tydligt kan förstå exempelvis möjligheter men också randvillkor och begränsningar.

Företagets verksamhet är förlagd till Uppsala Business Park och organisation består idag av dryga 40 personer.


Dina arbetsuppgifter i huvudsak
Du kommer att arbeta både praktiskt (”hands-on”) och teoretiskt. Du analyserar resultat och föreslår nästa steg i utveckling och förfining. Arbetet kommer att inrikta sig både mot ytterligare stabilisering av existerande processer som är ämnade för tillverkning av mycket stora produktionsvolymer och grundläggande teknikutveckling riktad mot nya produkter. Du tar en tydlig roll i att definitionen nästa generations tekniker, mot olika tidshorisonter.

I rollen som utvecklingsingenjör isolation kommer dina arbetsuppgifter bland annat innefatta:


- Definierar och genomför försök och analyserar resultat ifrån dessa för att kontinuerligt uppnå bättre produktprestanda, produktkvalitet och producerbarhet
- Omsätta din kompetens och erfarenhet från utveckling av ny teknik mot stabil, storskalig produktionsteknik för kapslingen, kontrakteringen och tillförlitligheten av PureFizes UVC chip
- Föreslå, definiera, utveckla specifikationer och delta i upphandling av produktionsutrustning
- Vidareutveckling och nyutveckling av materialval och metoder
- Vidareutveckling av högvolyms-produktion av kapsling och kontaktering – inklusive automatisering
- Tillförlitlighet inom design och testning


Vem är du?
För att bli framgångsrik i rollen som utvecklingsingenjör isolation ser vi att du är civilingenjör eller är disputerad inom materialteknik, teknisk fysik eller motsvarande samt har kunskaper inom elektrofysik/elektrostatik och grundläggande elektronik. Vidare ser vi att du har flerårig erfarenhet av produkt- eller processutveckling i en industriell miljö där du kanske arbetat både inom ren utveckling och industrialisering. Arbetet kräver god och bred teknisk kompetens och en förmåga samt vilja att omsätta spets-kompetens i praktisk utveckling med stort fokus och högt tempo.

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att trivas i rollen ser vi att du har förmågan att analysera och kommunicera resultat, lyssna och diskutera kring dessa. Du drivs av att hitta nästa steg i arbetsprocesser och kan se en fokuserad väg framåt mot givna mål. Som person är du samarbetsvillig, öppen och prestigelös i din kontakt med kollegor, kunder och leverantörer. Du är målinriktad, har god problemlösningsförmåga och ditt arbete präglas av driv, effektivitet och kvalité. Arbetet innebär många olika kontaktytor vilket kräver goda kunskaper i det svenska och engelska språket.

Om verksamheten
PureFize utvecklar och erbjuder teknik för hållbar framställning av UV-ljus för desinfektion av vatten, luft, livsmedel och ytor. Deras banbrytande chip-teknik röner stort intresse hos ett flertal stora globala tillverkare av bland annat vitvaror. Utvecklingen av chiptekniken, tillverkningsprocessen och produkten befinner sig i en intensiv och spännande fas.

Läs mer på PureFize Technologies hemsida http://www.purefize.com

Liknande jobb:

Publicerad: 2023-03-10
  • Göteborg
Publicerad: 2023-03-08
  • Västerås
  • Heltid