Snabbfakta

  • Stockholm - Kista

Ansök senast: 2022-10-14

Provningsingenjör till avdelningen Tools

Publicerad 2022-09-14


Vill du vara med och säkra världens produkter tillsammans med oss? Vi söker nu en ingenjör till vår avdelning Tools som hjälper en mängd världsledande tillverkare av elektriska- och batteridrivna verktyg med en säker väg ut på olika marknader.

Om Intertek

Vi på Intertek jobbar varje dag för att göra världen säkrare. Våra kompetenta medarbetare levererar innovativa lösningar inom kvalitetssäkring, riskminimering, hållbarhet och marknadstillträde till kunder lokalt och globalt. När vi testar och certifierar nya produkter kan vi säkerställa att de till exempel inte går sönder, börjar brinna eller släpper ifrån sig giftiga kemikalier som kan skada människor och miljö.

Vi är 46 000 medarbetare över hela världen och i Sverige finns vi i Stockholm, Västerås och Alnarp med cirka 400 medarbetare totalt.


Arbetsuppgifter

I rollen som provningsingenjör arbetar du med både praktiska provningar och teoretisk utredning för att säkerställa att produkter uppfyller säkerhetskrav för bl.a. el- och brandsäkerhet samt mekaniska risker enligt olika produktstandarder. På enheten Tools provas allt från kommersiella elektriska verktyg till mer avancerad kontroll- och styrutrustning och Intertek hjälper både svenska och internationella välkända kunder för att deras produkter ska få marknadstillträde.

Du arbetar framförallt självständigt i en projektbaserad arbetsform samt ingår i ett team där man samarbetar dagligen för att tillsammans uppnå de uppsatta målen. Teamet består av både juniora och seniora ingenjörer och du kommer även för vissa projekt samarbeta med kompetenta projektledare som ser till att koordinera de mer tidskrävande provningsprocesserna. 

Du kommer i ditt dagliga arbete bland annat arbeta med att:

 • Praktiskt utföra provningar och säkerhetstester i labbmiljöer mot regulatoriska krav
 • Löpande analysera och dokumentera dina resultat av provningarna
 • Säkerhetsställa att produkterna uppfyller nationella och internationella säkerhetskrav
 • Teoretisk och praktisk simulering av feltillstånd
 • Utforma testrapporter och certifieringar

Vem är du?

 • Är högskoleingenjör inom elektroteknik, maskinteknik eller liknande
 • Har god förståelse för ellära/elteknik och har grundläggande kunskaper i el-schemaläsning
 • Har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift

Du har ett stort intresse för teknik och tycker att det är roligt att lösa tekniska problem. Att hjälpa andra kommer naturligt och du trivs bra i en roll där du får kombinera dina tekniska kunskaper med att ha kundkontakt och hjälpa till så att deras produkter får en säker väg ut på marknaden. 

Vi erbjuder dig

Du kommer att jobba med breda och varierande uppgifter i ett nära samarbete med våra kunder och uppdragen har en stor spridning med både svenska och internationella företag. Vi är ett trevligt gäng med en prestigelös atmosfär och högt i tak. Vi erbjuder en välorganiserad introduktion, mentorskap och utbildningar för din nya karriär hos oss. På Intertek finns det också stora möjligheter att bredda och utveckla din kompetens inom flera andra verksamhetsområden. Vi är en trygg arbetsplats med kollektivavtal och förmånspaket.

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt, då urval sker löpande.

Ansvarig rekryterare: Carin von Matérn, carin.vonmatern@intertek.com (Observera att vi inte tar emot ansökningar via mejl enligt GDPR).

Liknande jobb:

Publicerad: 2022-10-03
 • Uppsala
Publicerad: 2022-09-29
 • Göteborg
Publicerad: 2022-10-03
 • Västerås