Snabbfakta

  • Stockholm - Kista

Ansök senast: 2023-10-20

Provningsingenjör inom multimedia och telecom

Publicerad 2023-05-05

Vill du jobba med innovativa produkter och se till att de är säkra att använda? Som provningsingenjör på Intertek gör du världen säkrare varje dag och får jobba med produkter inom media och telecom på allt från spännande start-ups till stora internationella företag.

Intertek – vi gör världen säkrare

Vi på Intertek jobbar varje dag för att göra världen säkrare. Våra kompetenta medarbetare levererar innovativa lösningar inom kvalitetssäkring, riskminimering, hållbarhet och marknadstillträde till kunder lokalt och globalt. När vi testar och certifierar nya produkter kan vi säkerställa att de till exempel inte går sönder, börjar brinna eller släpper ifrån sig giftiga kemikalier som kan skada människor och miljö.

Vi är 43 000 medarbetare över hela världen och i Sverige finns vi i Stockholm, Västerås och Alnarp med cirka 400 medarbetare totalt.

Det här får du göra

Som provningsingenjör hos oss blir en del av vårt Multimedia och Telecom-team och varvar teoretisk utredning med praktisk testning av allt från förstärkare och musikinstrument till nätverksprodukter och telekomutrustning. Syftet med våra uppdrag är att säkerställa att kundernas produkter uppfyller givna krav för elsäkerhet. Våra kunder spänner från svenska start-ups till välkända internationella varumärken och du arbetar dagligen med nya innovativa produkter som ännu inte nått marknaden.

Du arbetar framförallt självständigt i projekt samtidigt som du ingår i ett team som samarbetar nära för att nå uppsatta mål. Tillsammans ger ni ett viktigt bidrag till att världens konsumenter får säkrare och bättre produkter. 

Ditt dagliga arbete innebär att: 

 • Praktiskt utföra provningar i labbmiljö mot regulatoriska krav 
 • Löpande analysera och dokumentera dina resultat 
 • Teoretiskt och praktiskt simulera feltillstånd 
 • Utforma testrapporter  

Vem är du? 

 • Gymnasieingenjör/högskoleingenjör inom elektroteknik eller liknande  
  alternativt har arbetat några år som ingenjör eller tekniker inom elektronik
 • Har god förståelse för ellära/elteknik och har grundläggande kunskaper i el-schemaläsning 
 • Har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift 

Vi tror att du har lätt för att ta kontakt med nya människor och kan upprätthålla goda relationer till våra kunder. Du backar inte från en teknisk utmaning och motiveras av att lösa de problem du ställs inför. Ditt teknikintresse bidrar till att skapa förtroende och engagemang hos såväl kunder som kollegor. 
 

Varför ska du välja oss?

Detta är en stimulerande roll med mycket eget ansvar och kompetenta arbetskamrater i ett globalt företag. Vi har ett öppet och prestigelöst arbetsklimat och är en trygg arbetsplats med kollektivavtal och förmånspaket med tjänstepension, friskvårdsbidrag med mera. Och framför allt, en möjlighet att bidra till en säkrare värld! 

Läs gärna mer om Intertek som arbetsgivare på vår karriärsida.

Har vi fångat ditt intresse?

Välkommen med din ansökan redan idag! Urval sker löpande så skicka in ditt CV så snart som möjligt.  

Ansvarig rekryterare: Alexandra Strand Hägglund, alexandra.strand.hagglund@intertek.com

Liknande jobb: