Snabbfakta

  • Gävle

Kategorier:

Ansök senast: 2023-05-13

Projektledare

Publicerad 2023-03-14

Vill du vara en del av vårt projektteam i Gävle och fortsätta utveckla vår verksamhet? Under de kommande åren planerar vi för stora utvecklingsprojekt för att bygga framtidens hållbara fabrik. För dig som medarbetare så får du chansen att utvecklas och jobba med ny teknik. Låter det spännande så är detta tjänsten för dig!

 

Som projektledare hos oss får du arbeta i en stimulerande och utvecklande miljö med utmanande arbetsuppgifter. Du driver våra projekt från idé till genomförande. Du upprätthåller direktkontakt med övriga projektmedlemmar, drift, underhåll samt externa leverantörer. I projekten arbetar du i ett team med övriga projektingenjörer för mek, bygg, el, instrument och HVAC. Du kommer tillhöra vår projektavdelning där du är en av cirka 25 kollegor.

 

De huvudsakliga arbetsuppgifterna omfattas av

 • Projektledare för våra multidisciplinära projekt
 • Driva förstudier, förprojekt och genomförande av investeringsprojekt
 • Upprätta förfrågningsunderlag och kalkyler för anskaffande av utrustning och tjänster samt medverka i inköpsförhandlingar
 • Upprätta rapporter och underlag för investeringsbeslut
 • Framtagande av kalkyler för utrustning och tjänster samt delta i och vara tekniskt rådgivande i leverantörsförhandlingar
 • Kostnadsstyrning

Arbetsområdet omfattar projekt och löpande arbeten inom hela Gävle Bruk, dock med huvudinriktning mot Kartongbruket.

Du kommer organisatoriskt att rapportera till gruppchefen för Projekt och Montage.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskolekompetens eller att du har erhållit dina kunskaper via yrkeserfarenhet och andra utbildningar. Du har flera års erfarenhet av projektarbete i ledande roll. Du är intresserad av den tekniska utvecklingen och att arbeta tillsammans med andra människor. Du bör ha goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.

Det är meriterande om du har:

 • Erfarenheter från pappers- och massaindustrin eller annan processindustri
 • Kommersiell erfarenhet avseende kontrakt och/eller inköp
 • Certifierad projektledare PMI eller motsvarande

Personliga egenskaper

Vi lägger stor vikt vid din personlighet. För att lyckas i rollen tror vi att du har mycket god samarbets- och problemlösningsförmåga vilket resulterar i ett stort engagemang som skapar laganda och förser projektmedlemmarna med en klar riktning. Som person är du kommunikativ och möter dina kollegor respektfullt och prestigelöst.

Kontakt

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta gruppchefen för Projekt och Montage, Hans Lindholm, tfn 070-795 19 22.

Liknande jobb: