Snabbfakta

  • Luleå
 • Heltid
 • Konsultuppdrag

Kategorier:

 • Projektledning
 • Bygg och anläggning

Ansök senast: 2022-08-23

Projektledare till vägprojekt

Publicerad 2022-07-29

Som projektledare är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur. Är du vår nästa projektledare inom vägprojekt som gillar att arbeta mot mål och tydliga resultat?

"Jag som i så fall blir din chef heter Peter Olsson. Mitt ledarskap bygger på ett stort engagemang och en stor tillit till mina medarbetare. Mångfald bland medarbetarna är något som jag värdesätter väldigt högt eftersom jag är övertygad att det bidrar till att vi tar genomtänkta beslut. Jag och mina medarbetare drivs av att utveckla hållbar infrastruktur i Norr- och Västerbotten. Det gör vi genom ett stort engagemang och med en vilja att hjälpa varandra"

Inom Distrikt Nord kommer du att möta kompetenta och engagerade kollegor i ett mycket trevligt och hjälpsamt klimat. Du driver projekt från kust till fjäll och från stad till landsbygd, från projektering till entreprenad. Som projektledare på distrikt nord får du ett mycket varierande arbete med frihet under ansvar och många möjligheter att bredda din kunskap. 

Som projektledare hos oss ingår du, tillsammans med kollegor som arbetar med liknande projekt, i ett team. I teamen byter vi erfarenheter och hittar tillsammans vägar för att lösa de utmaningar som uppkommer. Vi har dessutom en stor och mycket kunnig stöd- och specialistorganisation inom Trafikverket dit vi alltid kan vända oss om vi behöver stöd. 

Din utveckling

För dig som projektledare i Trafikverket är utvecklingsmöjligheterna stora. Vi vill att du ska nå din fulla potential, oavsett om du vill bredda dina kunskaper, utvecklas och kliva in i en chefsroll eller specialisera dig. Du kommer att tillhöra en av Sveriges största beställarorganisationer, och den samlade projektledarkompetensen hos våra cirka 1 000 projektledare är unik. 

Som projektledare har du tillgång till olika forum för erfarenhetsutbyten, nätverk, utbildningar samt talang- och utvecklingsprogram. 

Trafikverket kan erbjuda dig en modern arbetsplats där vi möter varandra med respekt och omsorg i en öppen och nyskapande kultur. Hos oss lönar sig alltid goda prestationer, men vi är samtidigt noggranna med att skapa förutsättningar för en bra balans mellan arbete, familj och fritid. Exempelvis erbjuds du som anställd hos oss möjligheten att arbeta ungefär 2 dagar i veckan på distans. Vi är även stolta över att ha utsetts till en av Sveriges bästa arbetsgivare.

Ditt ledarskap

Ditt ledarskap präglas av att du bygger förtroende, klargör riktning och levererar resultat. Genom en tydlig kommunikation om förväntningar och mål delegerar du och följer upp. Du inspirerar, skapar delaktighet och driver utvecklingen tillsammans med ditt team och i samverkan med andra. Därmed är det viktigt att du har en god samarbetsförmåga. Du är proaktiv, strukturerad och kvalitetsmedveten i dina åtaganden och har en god analytisk problemlösningsförmåga.

Vi söker dig som

 • har en högskole- eller universitetsutbildning om minst 180 HP (120p) med teknisk inriktning, eller annan utbildningsbakgrund i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
 • har några års aktuell och relevant erfarenhet som projektledare eller annan ledande funktion som vi bedömer likvärdig, exempelvis platschef, byggledare, arbetsledare eller uppdragsledare
 • har körkort för personbil
 • har goda kunskaper i svenska i tal och skrift

Det är meriterande om du

 • har aktuell och relevant arbetslivserfarenhet av att ansvara för budget och ekonomisk uppföljning
 • har aktuell och relevant arbetslivserfarenhet inom infrastruktur
 • har god och relevant kontrakts- och förhandlingsvana

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten har du som vill möjlighet att ha en dialog kring att arbeta hemifrån eller från ett annat Trafikverkskontor ett par dagar i veckan.

I denna rekrytering kommer webbaserade tester att användas som en del i urvalet.

De första intervjuerna kommer preliminärt att hållas via Skype under vecka 36.

#LI-Hybrid

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Liknande jobb

Publicerad: 2022-07-08
 • Östersund
 • Heltid
Publicerad: 2022-08-08
 • Stockholm
 • Deltid
Publicerad: 2022-06-22
 • Luleå
 • Heltid