Snabbfakta

  • Skärblacka

Ansök senast: 2023-02-03

Projektledare till Skärblacka

Publicerad 2022-12-05

Vi på Billerud tror att när vi har morgondagen i åtanke gör vi vårt bästa idag. Tack vare våra medarbetare är vi ett världsledande företag inom vår bransch av förnybara papper- och förpackningsmaterial. Vill du uppnå din fulla potential och bidra till en hållbar morgondag? Bli en del av oss!  

Vi söker nu en Projektledare  
Nu söker vi dig som vill jobba med projektledning inom industri och processanläggningar. Rollen innebär en omväxlande arbetsdag där du tar en ledande roll i olika tekniskt avancerade uppdrag på vår produktionsenhet i Skärblacka. 


Du kommer att ingå i vår projektavdelning bestående av ca 20 medarbetare där vi har en positiv stämning, hög trivsel och stort engagemang. 

Som projektledare driver du arbetsprocessen, har budget- och kostnadsansvar samt kommunicerar med olika externa samarbetspartner, t.ex. leverantörer och konsulter. Under projektets gång upprätthåller du återkommande direktkontakt/projektmöten med övriga projektmedlemmar samt drift och underhåll. 


Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara: 

 • Driva förstudier, förprojekt och genomförande av både små och stora investeringsprojekt i samverkan med drift- och underhållsavdelningar i uppdrag att genomföra optimering, modernisering och processtekniska förbättringar av befintlig anläggning. 
 • Sammanställa förprojekt och upprätta rapporter och underlag för investeringsbeslut.
 • Framtagande av kalkyler för anskaffande av utrustning och tjänster samt delta i och vara tekniskt rådgivande i leverantörsförhandlingar. 
 • Sätta samman och leda projektorganisationen som består av egna kollegor och personal från andra berörda avdelningar.
 • I de större projekten initiera och ansvara för att styrgruppsmöten genomförs.
 • Följa den tekniska utvecklingen inom vår bransch samt etablera nödvändiga leverantörskontakter 


Vi sätter Safety First! Hos oss på Billerud ansvarar vi alla för att bidra till en säker arbetsmiljö. Läs mer om vårt Safety First initiativ här

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen som projektledare tror vi att du har 

 • En utbildning på civilingenjörsnivå eller att du har erhållit dina kunskaper via längre yrkeserfarenhet och andra utbildningar 
 • Några års erfarenhet av projektarbete i ledande roll med tillhörande disciplinansvar. 
 • Har goda kunskaper i svenska och engelska, eftersom kommunikation på båda språken är en del av rollen 
 • Meriterande om du har erfarenhet av projektarbete inom pappers/ massaindustrin eller likvärdig processindustri 
 • Det är meriterande med kommersiell erfarenhet avseende kontrakt och/eller inköp. 

Personliga egenskaper

Vi lägger stor vikt vid din personlighet. För att lyckas i rollen tror vi att du har mycket god samarbets- och problemlösningsförmåga vilket resulterar i ett stort engagemang som skapar laganda och förser projektmedlemmarna med en klar riktning. Som person är du kommunikativ, har lätt för att bygga relationer och har mycket god planeringsförmåga. Du kan anpassa dig till förändrade situationer samt drivs av att lösa problem och nå resultat och har ett brinnande intresse för den verksamhet och de projekt du engagerar dig i. Du är duktig på att självständigt planera och strukturera ditt arbete och får saker uträttade. Du tar kommandot när det behövs och leder projektteamet framåt

Våra värderingar är viktiga för oss och vi tror att du som söker känner igen dig i våra värdeord: Sätt kunden i fokus, våga prova nytt, driv förändring och värna om varandra.

Kontakt

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Rickard Björsten, Avdelningschef projekt på telefon 011-24 57 50