Snabbfakta

  • Sundbyberg
  • Luleå
  • Sundsvall
  • Sollefteå
  • Göteborg

Ansök senast: 2023-04-25

Projektledare till investeringsprojekt Stationer

Publicerad 2023-02-24

Vill du arbeta i en utvecklande miljö där du blir en viktig länk i en samhällsviktig verksamhet? Svenska kraftnät förnyar och stärker det svenska transmissionsnätet med ledningar och stationer för en trygg elförsörjning och söker nu dig som vill arbeta som Projektledare till investeringsprojekt stationer.

Om tjänsten

Svenska kraftnät är inne i en expansiv fas präglad av stora investeringar med syfte att bygga ut och förnya Sveriges transmissionsnät för el. Till vår enhet inom investeringsprojekt AC Stationer söker vi nu projektledare med erfarenhet av att projektera, planera och projektleda AC stationsprojekt och arbeta med att utveckla projektverksamheten. Enheternas uppdrag är att leda investeringsprojekt för AC stationer. Vi sätter högt fokus på att arbetet drivs med hög personsäkerhet, kvalitet, effektivitet och låg miljöpåverkan. Stationsprojekten upphandlas främst på totalentreprenad ABT och förfrågningsunderlaget består av funktionskrav och krav enligt Svenska kraftnäts tekniska riktlinjer. Specifika delar i stationsprojekten upphandlas som utförandeentreprenad AB.

Tjänsterna är tillsvidareanställning på heltid och är placerad på vårt huvudkontor i Sundbyberg eller på något av våra lokalkontor i Luleå, Sundsvall, Sollefteå eller Göteborg.

Tjänsterna innebär inrikesresor och kan även innebära utrikesresor.

Möjlighet till distansarbete kan finnas del av tid beroende på verksamhetens behov och arbetsuppgifterna.

Dina arbetsuppgifter

Som projektledare för AC stationsprojekt kommer du att planera och genomföra investeringsprojekt för våra stationsanläggningar (transformatorstationer, kopplingsstationer). Du företräder Svenska kraftnät som beställare vilket innebär att du ansvarar för projektets tid, kostnad och resultat. Arbetet består av att planera projektgenomförande, tillsammans med projektgruppen ta fram förfrågningsunderlag, utvärdera anbud, upphandla och tillsammans med kontrakterade entreprenörer genomföra beslutat investeringsprojekt. Det innebär också att styra och leda projektgruppen inom projektets olika faser. Under planeringsfasen av projektet är du ytterst ansvarig för förfrågningsunderlag och samordning av de tekniska delarna i förfrågningsunderlaget och därmed ansvar för att säkerställa att funktionskraven är tydliga att lämna anbud på. I rollen ingår också att samordna projektet mot andra angränsande projekt. Under genomförandet av projektet läggs stor tyngd vid uppföljning och kontroll av entreprenörens arbete på site, arbetsmiljö, miljö, tidplan, ekonomi och kvalitet. Det ingår även att delta i och vara drivande i organisationens verksamhetsutveckling. I rollen som projektledare kommer du ha arbetsmiljödelegering och elsäkerhetsdelegering.

Din bakgrund

Du ska ha civilingenjörsutbildning/högskoleutbildning inom för tjänsten relevant område eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt. Mångårig erfarenhet som projektledare inom stationsprojekt alternativ ledningsprojekt med spänningsnivå på minst 130kV. Du har dokumenterad erfarenhet av att projektleda framgångsrika komplexa projekt (flertal intressenter) med budget- och arbetsmiljöansvar.

Vidare har du:

 • Bred teknisk kompetens inom station/ledning-projekt
 • Mycket goda kunskaper inom ESA (elsäkerhetsanvisningar)
 • Erfarenhet av byggarbetsmiljösamordning
 • Förhandlingsvana och erfarenhet av kontraktshanteringens olika faser (från upphandling till slutleverans)
 • B-körkort, då arbetet förutsätter att du kan ta dig till anläggningsprojekten

Vi ser det som meriterande om du har:

 • Erfarenhet av stationsprojektering eller stationsutredning
 • Erfarenhet av stationsprojekt i entreprenadfas
 • Erfarenhet av att driva tidskritiska projekt
 • Erfarenhet från konsultbranschen, leverantör/entreprenör eller beställarorganisation 

Dina personliga egenskaper

För att lyckas i rollen krävs det att du är mål- och resultatorienterad samt har lätt för att samarbeta med andra då rollen kräver kontakt med både interna och externa samarbetspartners. Du har god förmåga att leda, motivera och att skapa förutsättningar för att uppnå gemensamma mål. Vidare har du förmåga att samordna och prioritera i tekniska frågeställningar och kan fokusera på strategiskt viktiga områden, samt se verksamheten ur ett helhetsperspektiv. Du är van att planera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt för att säkerställa uppsatta mål. Vi söker dig som har stor erfarenhet av att leda och engagera en projektorganisation. Vi tror att ditt ledarskap präglas av dialog och delaktighet och att du är en proaktiv ledare. Du har förmåga att fatta beslut, delegera och följa upp. Vidare är du tydlig i din kommunikation och har god förmåga att uttrycka dig i tal som skrift på svenska och engelska, då det i rollen ingår att representera Svenska kraftnät. 

Vi lägger stor vikt vid de personliga egenskaperna.

Vill du veta mer?

I denna rekrytering samarbetar vi med A-Talent Tech. Vill du veta mer om tjänsten, kontakta gärna Rekryteringskonsult Lena Sköld lena.skold@atalent.se eller 08-562 159 19. Kontakta gärna rekryterande chef Mona Jalal (sportlovsledig 24/2-7/3), tel.nr 010-4758640. Fackliga representanter är Emma Thornberg, SACO, tel. 010 475 84 77 och Mikael Hedenheim, ST, 010-475 84 68. Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se. 

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 31/3, vi behandlar ansökningar löpande.

 

 

Liknande jobb:

Publicerad: 2023-03-10
 • Mölndal
 • Heltid
 • Östhammar
 • Heltid