Snabbfakta

    • Enköping

Kategorier:

Ansök senast: 2023-03-31

Projektledare Luftstrid

Publicerad 2023-02-24

Är du en driven projektledare som vill arbeta med spännande projekt och kvalificerade kollegor? Vill du bidra till att göra såväl Sverige som världen säkrare? Då kan du vara den vi söker.

Arbetsuppgifter
Projektledaren ansvarar för projektets ekonomi, resurser (materiel och personal) och tidplan för projekt inom området för luftstridskrafterna. Som projektledare planerar, leder och följer du upp projekt som utförs i projektteam med upp till 10 medlemmar genom en fastställd metod och med en bestämd uppgift. Uppgiften tas fram i samverkan med uppgiftsställaren.
Aktiviteter som projektet genomför kräver koordinering mellan flygvapnets- och luftvärnets ledningsstödsystem samt försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband. Projektledaren kan även få i uppgift att stödja andra projekt.
Arbetet innebär förutom planering och uppföljning av verksamhet och ekonomi att ansvara för att skapa spårbarhet i arbetet genom att producera ett antal dokument. Projektledaren deltar även i avdelningens verksamhetsutveckling då avdelningen växer och omorganisering just genomförts.

Tjänsten är placerad i Enköping men ett antal möten genomförs på annan ort, i huvudsak Stockholm. Resor både inom och utom landet förekommer.

Vi söker dig som
har gymnasiekompetens och projektledarutbildning. Du har mycket goda kunskaper inom projektledning och mycket goda kunskaper i såväl svenska som engelska både i tal och skrift. Vi vill att du har erfarenhet av att leda projekt med underlydande projektmedarbetare samt erfarenhet av användning av projektplaneringsverktyg, exempelvis MS Project eller motsvarande. Du ska också ha goda kunskaper i Officepaketet samt B-körkort. Du har även erfarenhet av Luftstridskrafternas ledningsstödsystem då det myllrar av förkortningar och beroenden mellan de berörda förbanden.

Det är meriterande om du har erfarenhet av FMV arbetssätt samt erfarenhet av Systems Engineering. Det är även meriterande med erfarenhet av arbete med utvärderingsverksamhet, arbete med ledningssystem på myndighet samt erfarenhet av offentlig upphandling. Du kommer att ha nytta av kunskap om taktiska datalänkar och IT-säkerhet samt utbildning i Systems Engineering.

För att lyckas i befattningen behöver du ha god samarbetsförmåga, integritet och vara strukturerad. Vi vill att du har naturliga ledaregenskaper med förmåga att skapa såväl engagemang som delaktighet. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Om oss
T&E LED medverkar till att Försvarsmakten får efterfrågad förmåga genom att verifiera och validera funktionskedjor samt teknisk samfunktion inom ledningssystemområdet. Ledningsstödsystem finns från soldater och sjömän till högre staber samt mellan försvarsmaktens operativa domäner; mark-, sjö-, luft-, cyber- och rymddomänen.
T&E Led genomför VoV där system kopplas samman i nätverk vilket även sker med andra nationer/organisationer. Verksamheten bedrivs i projektform med uppdrag från övriga delar av FMV, FM eller andra statliga myndigheter. Ständig utveckling av vårt arbetssätt är en naturlig strävan för avdelningen.

FMV – Försvarets materielverk
På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?
Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO Marie Andersson, OFR/S Carina Regnéll, OFR/O Michael Krüger, SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel). #LI-Hybrid

Vid frågor om tjänsten ber vi dig kontakta Ulrika Lindblom på telefon 073-388 65 92.
Vid frågor om rekryteringsprocessen kontakta rekryterare Lars Högström lars.hogstrom@fmv.se

Sista ansökningsdag är 2023-03-31

Välkommen med din ansökan

FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur.

Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Liknande jobb:

Publicerad: 2022-12-22
  • Umeå
Publicerad: 2023-02-16
  • Eskilstuna