Snabbfakta

  • Borlänge
  • Gävle
  • Göteborg
 • Heltid
 • Konsultuppdrag

Ansök senast: 2023-10-05

Projektledare IT inom utveckling och förvaltning

Publicerad 2023-09-14

Vill du vara en del i att skapa ett tillgängligt Sverige till nytta för medborgare och näringsliv? Då ska du läsa extra noga!

Trafikverket är mitt i en pågående stark digital transformation och vi kan erbjuda en spännande resa mot framtidens arbetssätt och teknik. Här kommer det att finnas möjlighet att utveckla din egen kompetens. Enheten Genomföra Åtgärd har som ansvar för att utveckla och förvalta IT-lösningar som stöder huvudprocessen Genomföra åtgärder på vägar och järnvägar. Just nu söker vi på enheten projektledare IT som vill vara med och driva vår verksamhet framåt!

Som projektledare IT driver du bland annat olika typer av utvecklingsprojekt eller förvaltningsuppdrag som varierar i komplexitet och storlek. Du har en tydlig ledarroll som innebär att du leder, planerar och följer upp arbetsgruppens arbete så att projekt och förvaltning bedrivs effektivt. Du säkerställer att information når fram till arbetsgruppen och du stöttar samt följer upp arbetet när det behövs. Vidare ingår det i arbetsuppgifterna att även arbeta med förbättringsåtgärder, hantera eskaleringar samt att eliminera hinder. Inom utvecklingsprojekt förväntas du leda i samarbete med projektledare från beställarorganisationen, där du har ett tydligt IT-ansvar. Uppdragen är väldigt varierande i storlek och i antal personer du leder. Vissa uppdrag driver du själv medan andra drivs i samarbete med verksamhetsnära projektteam.

Jag som blir din närmsta chef heter Alexander Lindvall. I mitt ledarskap är jag mån om att skapa ömsesidigt förtroende och ha högt i tak. Jag arbetar förutsättningsskapande för att du ska få så bra möjligheter som möjligt att bidra till den leverans som du arbetar i. För mig är det viktigt att du som individ är engagerad och trivs på ditt jobb. Jag hoppas att just du är intresserad att söka och jobba med oss!

Vem är du?

Du är en ledare som skapar tillit och bygger förtroende med din kommunikativa förmåga, med lyhördhet inför mottagarens perspektiv. Du arbetar strukturerat, tar stort självständigt ansvar för dina projekt och ser till att de drivs enligt våra processer och arbetssätt. Du inspirerar och skapar delaktighet. Vidare har du god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv.

 Vi söker dig som har 

 • högskoleexamen inom IT eller teknik 180hp (120p) alternativt annan utbildning i kombination med arbetslivserfarenhet i närtid som vi bedömer motsvara utbildningskravet
 • yrkeserfarenhet av att leda utvecklingsuppdrag inom förvaltning eller projekt
 • goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift 

Det är meriterande om du har

 • har erfarenhet av att arbeta med kravhantering, test, koordinering av leveranser, upphandling av IT-system, produktions- och tekniknära IT
 • erfarenhet av IT-projektledning enligt projektmodeller som till exempel XLPM
 • genomgått en projektledarutbildning så som XLPM eller motsvarande
 • erfarenhet av arbete inom offentlig verksamhet

Varmt välkommen med din ansökan!

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att höra av dig till Anna Sellner 010-1235504, då rekryterande chef Alexander Lindvall inte är tillgänglig under annonseringsperioden.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Vi planerar att hålla intervjuer via Skype den 26-27/10.

Aktuella placeringsorter är Borlänge, Gävle eller Göteborg. Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

#LI-Hybrid

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Om det inte står något annat i annonsen vill vi att du bifogar ditt CV. Vi har slutat begära in personligt brev eftersom vi inte har med det som del av urvalsunderlaget.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Liknande jobb: