Projektledare – Driftstödsystem inom Telenät

Publicerad 2022-11-25

Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt.
Om oss
Vi på FMV levererar det som vårt svenska försvar behöver och nu är vårt uppdrag viktigare än någonsin. Hos oss kommer du arbeta med utvecklande arbetsuppgifter samtidigt som du bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi litar på våra medarbetare och sätter värde på ömsesidigt förtroende. Du får frihet under ansvar och kan förena ditt professionella liv med det privata.
Enheten Nät inom Verksamhetsområde Ledningssystemmateriel (LedM) ansvarar bland annat för produktion, leverans och vidmakthållande/förvaltning av Försvarets Telenät (FTN) och tillhörande tjänster. Näten är landsomfattande med mycket höga krav på tillgänglighet, säkerhet och väl fungerande driftövervakning.
Målet för denna verksamhet är att säkerställa en effektiv och ekonomisk optimering av hur materielen anskaffas och sammansätts till komplexa system som uppfyller de högt ställda kraven på tillgänglighet och säkerhet.
Vi är inne i en spännande tid av förändring.

Drivs du av att bidra med din expertis inom projektledning och samtidigt tycker det är spännande med driftsstödsystem och informationssäkerhet så kommer du att trivas på vår enhet!

Arbetsuppgifter
I rollen som Projektledare inom Nät, kommer du att leda ett eller flera projekt genom projektens alla faser från analys av kundbehov, genomförande, överlämning och vidmakthållande/förvaltning. Du kommer att ta ansvar för att verksamhetens funktionella behov översätts till tekniska och kommersiella krav inför anskaffning/upphandling.
Området är komplext med system från många olika leverantörer, höga säkerhets- och tillgänglighetskrav med integrationer mellan system och nätutrustning. Här kommer du leda projekt av olika dignitet och längd och ansvara för att systemlösningen möter de allra högsta kraven hos FMV och Försvarsmakten inom informationssäkerhet och tillgänglighet då våra levererade system ska fungera i fred , såväl som i kris och krig.
Vi arbetar både med traditionella projektmodeller och med agila metoder i nära samarbete med Försvarsmakten och leverantörer.
Hos oss får du möjligheten att arbeta med både engagerade och drivna kollegor som varje dag lär och inspirerar varandra.

Om dig
Vi ser att du är civil- eller högskoleingenjör inom IT- eller kommunikationsområdet eller har motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt som FMV bedömer likvärdig.
Har du tidigare erfarenhet från liknande roll hos leverantör eller operatör inom telekomområdet är det meriterande. Likaså om du arbetat med annan verksamhet med höga krav på informationssäkerhet. Du leder och driver projekt framgångsrikt och kommunikativt med ett prestigelöst förhållningssätt gärna både på ett traditionellt och agilt arbetssätt. Sedan tidigare har du erfarenhet av projektledning av utveckling och anpassning av komplexa IT-system och självklart har du goda kunskaper i Officepaketet. Som projektledare hos oss kommer du ha har många kontaktytor, främst mot Försvarsmakten och Industrin, men även mot internationella kontakter kan förekomma. Erfarenhet av liknande relationer är meriterande.
Meriterande är också om du har erfarenhet och kunskap om Försvarsmaktens IT-system för telekomområdet samt nätdokumentation.

Tjänsten kräver att du har B-körkort

För att trivas hos oss behöver du ha ett stort tekniskt intresse och en god förmåga att kommunicera ditt intresse för våra kunder och leverantörer. Du har god samarbetsförmåga och har affärsmässigheten i fokus varje dag.

Vi ser att du har gott omdöme och stor integritet samt initiativförmåga och driver arbetet självständigt mot uppsatta mål och resultat. För att lyckas krävs ett analytiskt sinne och förmåga att se helheten och ett strukturerat arbetssätt med god förmåga att strategiskt lösa problem. Du beskrivs som en resultatinriktad person och når dina mål med uthållighet och kreativitet. Samtidigt är du trygg, stabil och har god självinsikt, samarbetsförmågan och duktig på att kommunicera på svenska och engelska i både i tal och skrift.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Hos oss har man möjlighet att prata teknik till frukost och lunch och lite däremellan. Vill du dessutom förkovra dig så finns det bra möjligheter till kompetensutveckling som kan bidra till dina möjligheter att utföra ditt jobb och underlätta dagarna.

Alla vi som jobbar här tycker om att bidra till att göra skillnad.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?
Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO Mikael Svensson , OFR/S Pia Edström , OFR/O Arne Molander och SEKO Peter Andersson.  Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).

Vid frågor om rekryteringsprocessen ber vi dig kontakta Linda Josefsson på telefon 0736-847707

Vid frågor om tjänsten kontakta Gert Burgstaller på mail Gert.Burgstaller02@fmv.se

Tjänsten är placerad på Gärdet i Stockholm

Sista ansökningsdag är 2022-11-28.

Välkommen med din ansökan.

FMV finns för landet, i många delar av landet. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster. 

Liknande jobb:

Publicerad: 2022-10-31
  • Göteborg