Snabbfakta

  • Solna
  • Borlänge
 • Heltid
 • Konsultuppdrag

Ansök senast: 2020-10-27

Projektingenjörer inom infrastruktur

Publicerad 2020-10-16

Söker du nya utmaningar? Vi söker just nu projektingenjörer som vill bidra till samhällsutvecklingen och utvecklingen av Sveriges järnväg!

Som projektingenjör på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

För dig som vill bidra till utvecklingen i ett av Sveriges största infrastrukturprojekt erbjuder vi nu en spännande möjlighet på Trafikverket i järnvägsprogrammet European Rail Traffic Management System, ERTMS.

I den här rollen får du vara med och utveckla Sveriges nya tågstyrningssystem. Det finns många goda utvecklingsmöjligheter inom vår verksamhet och vårt mål är att du ska utvecklas och på sikt ha möjlighet att bli projektledare.

Som projektingenjör är du ett stöd till projektledare och specialister. Du kommer att arbeta inom någon av våra funktioner inom projektet System i ERTMS-programmet.

Projekt System ansvarar för hela processen från kravställning av funktionalitet via utveckling och testning av de nya digitala signalsystemen för ERTMS. Du kommer att vara en viktig länk i kedjan genom att arbeta med planering, genomförande och uppföljning av leveranser i team med andra projektingenjörer och projektledare.

Inom projekt System är vi ca 100 personer som arbetar i tolv olika delprojekt. Vi är ett gott gäng med mycket nytänkande. Vi stöttar och hjälper varandra genom ett prestigelöst förhållningssätt och träffas gärna utanför arbetet för den goda gemenskapens skull. 

De huvudsakliga arbetsuppgifterna är:

 • hantering av uppföljning och rapportering av tidplaner, kostnader och innehållet i de leveranser som funktionen ansvarar för
 • att uppdatera och följa upp funktionens risker
 • stötta funktionsledare med utveckling av arbetssätt, rutiner och strategier

Exempel på olika arbetsuppgifter som tillkommer:

 • kravhantering, administrera framtagning av krav samt analysera ändring av krav. Dessutom stämma av kraven med leverantörer av signalsystem
 • genomföra och följa upp resultat vid leverantörsmöten
 • planera och delta vid genomförande av tester av nya signalsystem
 • arbeta med utveckling av en proaktiv driftövervakning
 • uppföljning och analys av tillförlitlighet med fokus på att åstadkomma en ökad tillgänglighet och effektivitet i ERTMS-systemet

Vem är du?

För att du ska trivas och lyckas bra i den här rollen, är det en självklarhet för dig att samarbeta samtidigt som du arbetar med hög ambition att nå dina mål och slutför dina arbetsuppgifter. Du tycker om att koordinera flera arbetsuppgifter samtidigt. Det innebär att du kan arbeta efter en tydlig process och organiserar och planerar ditt arbete väl. Du ser möjligheter i en föränderlig miljö och hittar snabbt lösningar på uppkomna problem.

Vi söker dig som;

 • har aktuell och relevant arbetslivserfarenhet av projektstyrning inom bygg och anläggningsbranschen. 
 • har universitets- eller högskoleexamen inom teknik alternativt annan utbildning tillsammans med erfarenhet som vi sammantaget bedömer som likvärdig
 • har goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift

Det är meriterande om du;

 • har järnvägsutbildning och/eller erfarenhet av järnvägsprojekt

Möjlig placeringsort är Solna eller Borlänge.

 

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Trafikverket samarbetar med andra arbetsgivare i Dalarna gällande medflyttarfrågor, detta genom Rekryteringslots. Mer information om detta hittar du på www.rekryteringslots.se

Vi använder främst mail för att göra utskick och kallelser, var därför noga med att skriva in rätt e-postadress och kolla din inkorg och även skräppost regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss i samband med att du skickat in din ansökan.  

Intervjuer är planerade att genomföras under v. 47.

 

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Du är varmt välkommen att höra av dig till rekryterande chef Eva-Karin Andersson om du har frågor om tjänst, verksamhet etc. #LI-EH1 

Vi ser fram emot din ansökan! 

Liknande jobb

Publicerad: 2020-10-05
 • Göteborg
Publicerad: 2020-04-23
 • Stockholm