Snabbfakta

    • Landskrona
  • Heltid
  • Rekrytering

Ansök senast: 2022-11-14

Projektingenjör till Faiveley Transport Nordic AB / Wabtec Corporation

Publicerad 2022-09-15


Faiveley Transport Nordic AB, del av Wabtec Corporation, karakteriseras av hållbar utveckling och miljövänliga, högteknologiska lösningar för dagens och morgondagens tåg. Våra värderingar är grundade i innovation, samarbete, inkludering och kontinuerlig förbättring för att lösa våra kunders tuffaste utmaningar.

Faiveley Transport Nordic AB är en systemleverantör till den internationella järnvägsindustrin. Som serviceleverantör tillhandahåller Faiveley Transport Nordic AB utöver cirkulära tjänster/produkter till tågbranschen, bland annat elektrifiering och logistikoptimering av hamnar.

Faiveley Transport Nordic AB är Wabtecs koncernens globala kunskapscenter för blockbromsar och bromsregulatorer! En världsledande leverantör på området vars produkter exporteras till många olika typer av tågprojekt globalt.

Företaget åtnjuter sedan flera år en fin tillväxt och står inför en positiv, spännande och utmanande framtid. Vi behöver därför förstärka vår tekniska avdelning i Landskrona med en projektingenjör.

Om tjänsten
I rollen som Projektingenjör kommer du att ingå i ett litet team som präglas av hög ambitionsnivå, utvecklingsvilja, gott kamratskap och laganda. Du ingår i gruppen Customer Service Engineers och rapporterar till Engineering Manager Fredrik Blennow som finns på plats på siten i Landskrona.

Här uppmuntras du till att själv jobba fram lösningar och vi ser att du trivs med friheten att självständigt få driva ditt arbete, samtidigt som du har regelbunden kommunikation med din chef och grupp och på tvärs av bolaget och koncernen.
Som projektingenjör jobbar du i en internationell miljö med många kontaktytor, både internt med andra avdelningar och med systerbolag, såväl som externt med både kunder och underleverantörer. Rollen ställer krav på en god och bred teknisk förståelse och förmågan att fördjupa sig i och förstå tekniska system.

I din roll som projektingenjör följer du underhålls- och ombyggnadsprojekt från offertfasen till garantifasen.
I offertfasen arbetar du tillsammans med ansvarig säljare och ansvarar för att uppfylla den tekniska kravspecifikationen och bidrar till att skapa attraktiva anbud.
I projektfasen är du tekniskt ansvarig genom hela projektet och svarar på tekniska frågeställningar internt och från kunder.
I garantifasen arbetar du med att leda tekniska utredningar och utföra tekniska bedömningar.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak
De huvudsakliga arbetsuppgifterna består av att:
- Utföra tillståndsbedömningar
- Skriva teknisk dokumentation
- Agera tekniskt gränssnitt mellan kund, Faiveley Transport Nordic och systerbolag
- Ge support till produktion och fältservice

Vem är du?
För att lyckas i tjänsten så tror vi att du är en person som trivs och lyckas mycket bra med att hantera många kontaktytor. Du brinner för teknik, kommunikation och service.

Dina kvalifikationer och erfarenheter:
- Högskoleingenjör eller har likvärdig kompetens erhållen genom arbetslivserfarenhet.
- Bred teknisk kompetens; mekanik, elektronik, pneumatik och mjukvara
- Lösningsfokuserad och kundorienterad
- Mycket god kommunikationsförmåga
- Engelska på professionell nivå, muntligt och skriftligt

Meriterande:
- Erfarenhet från järnväg
- Erfarenhet av mellan och högspänningssystem

Om verksamheten
Faiveley Transport Nordic AB har idag 200 anställda i Landskrona. På plats i Landskrona finns försäljning, projektledning, konstruktion, utveckling, tillverkning, service och underhåll samt supply chain & inköp, ekonomi, HR och kvalitet.
Faiveley Transport Nordic AB ingår i Wabtec Corporation, en systemleverantör till den internationella järnvägsindustrin. Wabtec erbjuder ett brett produktsortiment bestående av olika delsystem för tåg, industriella lösningar, loktillverkning samt underhållsservice till kunder runtom i världen. Wabtec Corporation har sitt huvudkontor i Pennsylvania, och har idag ca 27 000 anställda.

Varmt välkommen med din ansökan. Urval sker löpande, ansök därför redan idag.

QRIOS MINDS GO FURTHER.

#LI-UE1


Liknande jobb:

Publicerad: 2022-08-08
  • Malmö
  • Heltid
Publicerad: 2022-09-28
  • Borås
  • Heltid