Snabbfakta

  • Solna
 • Heltid
 • Konsultuppdrag

Ansök senast: 2023-09-25

Projektingenjör till ERTMS

Publicerad 2023-09-04

För dig som vill bidra till utvecklingen i ett av Sveriges största infrastrukturprojekt erbjuder vi nu en spännande möjlighet på Trafikverket i järnvägsprogrammet European Rail Traffic Management System, ERTMS.

På ERTMS Förberedande arbetar vi framförallt med utvecklingen av själva signalsystemet. Du kommer att arbeta i sektion Test där vi ansvarar för test och integration av våra signalsystem.

Som projektingenjör är du ett stöd till funktionsledare och projektledare. I rollen ingår bland annat följande arbetsuppgifter:

 • hantering av uppföljning och rapportering av tidplaner, kostnader och innehållet i de leveranser som funktionen ansvarar för
 • uppdatera och följa upp funktionens risker
 • stötta funktionsledare med utveckling av arbetssätt, rutiner och strategier
 • planera och protokollföra.

Vi söker dig som självständigt driver och slutför dina arbetsuppgifter. Du är lyhörd och har god kommunikationsförmåga som innebär att du på ett tryggt och tydligt sätt kan förmedla budskap i både tal och skrift. Samarbetsförmåga är en av dina styrkor liksom din förmåga att skapa och behålla struktur. Du stimuleras av att arbeta i en föränderlig miljö och har god analytisk förmåga.

Vi vill också att du har

 • universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p), alternativt annan relevant utbildning i kombination med arbetslivserfarenhet som vi bedömer likvärdig
 • aktuell och relevant erfarenhet av projektarbete, exempelvis projektledning, projektplanering eller projektadministration
 • goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Det är meriterande om du har

 • erfarenhet av att arbeta inom testverksamhet gärna från järnvägsbranschen
 • arbetat med tidsplanering och tillhörande tidsplaneringsverktyg
 • erfarenhet av riskhantering.

Placeringsort för den här tjänsten är Solna.

Intervjuer för den här tjänsten är planerade att äga rum på plats i Solna v 41-42

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

#LI-Hybrid

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Om det inte står något annat i annonsen vill vi att du bifogar ditt CV. Vi har slutat begära in personligt brev eftersom vi inte har med det som del av urvalsunderlaget.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom Stora projekt leder vi flera av Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Liknande jobb: