Snabbfakta

    • Malmö
    • Solna
  • Heltid
  • Konsultuppdrag

Ansök senast: 2023-10-08

Projektingenjör med fokus på utveckling av Järnvägsprodukter

Publicerad 2023-09-14

Som projektingenjör på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Fokus på denna roll kommer att vara ERTMS. ERTMS står för European Rail Traffic Management System och syftar till en digitalisering av järnvägen i hela Europa. Det är ett EU-gemensamt signalsystem och är en förutsättning för framtida automation och höghastighetsjärnvägar. Systemet förenklar trafikledning och underhåll samt trafik mellan länder.

För att på ett effektivt sätt kunna rulla ut detta nya signalsystemet behöver den yttre anläggningen så långt som möjligt standardiseras och optimeras. Detta gör vi genom att identifiera produkt- och metodförbättringar inom ytteranläggningen. Med ytteranläggningsprodukter menas all spårnära teknik så som teknikbyggnader, sensorer, elkraft, kanalisation, etc, men även metoder och strategier för installation. Vi har ett behov av att utveckla och styra utformningen av ytteranläggningen så att den medger ett kontinuerligt förbättringsarbete och ett kostnadseffektivt ERTMS-införande.

Som projektingenjör kommer du initialt att ha en viktig roll i att stötta och driva frågor inom kvalité, planering och uppföljning. Du kommer att introduceras till våra projekt och tekniska arbetsområden med ambitionen att hitta dina starka sidor och bidra på det sätt som passar både dig och uppdragen bäst. I rollen som projektingenjör kommer du att agera stöttande gentemot sektionschefen och projektledarna och ha både interna och externa kontaktytor. I rollen ingår bland annat att arbeta med följande arbetsuppgifter:

. Arbeta med budgetuppföljning, risk, kostnad och kvalitet.

. Arbeta med tidplaner i Trafikverkets databas

. Stötta i framtagandet vid tekniska utredningar

. Kontrollera fakturor

Jag som kommer att bli din chef heter David Martin. Mina förväntningar är att du är nyfiken och vill utvecklas inom ditt område vare sig det är tekniskt eller mer av övergripande karaktär. För mig är det viktigt att du känner att ditt arbete är meningsfullt och att du utvecklas inom ett område som passar dig.

Vem är du?

Som person är du nyfiken, lösningsorienterad och har god planeringsförmåga. Det viktigt att du är strukturerad och flexibel samtidigt som du har förmåga att arbeta självständigt. Då tjänsten innebär många kontaktytor är det även viktigt att du har en god samarbetsförmåga.

Vi söker dig som

  • har civilingenjörs- eller högskoleingenjörsutbildning med teknisk inriktning exempelvis järnvägs-, elektro-, maskin- eller datateknik
  • har mycket goda kunskaper i svenska och goda kunskaper engelska i såväl tal som skrift

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av projektarbete, exempelvis projektplanering eller projektadministration
  • har erfarenhet av tidplaneringsverktyg

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

#LI-Hybrid

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom Stora projekt leder vi flera av Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Liknande jobb: