Snabbfakta

  • Umeå
 • Heltid
 • Rekrytering

Ansök senast: 2022-12-03

Projektingenjör Elnät

Publicerad 2022-11-25

Den infrastruktur vi ansvarar för spelar en betydande roll för att samhället ska fungera. Område Distribution inom Infrastruktur ansvarar för genomförandet av investeringar, reinvesteringar, nyanslutningar och underhåll av våra nät.

Nu söker vi projektingenjörer till teknikområde elnät. Är det du?

Bli en del av vår gemenskap!
Som du kanske vet är vi det enda energibolaget som satsar helhjärtat på Umeå med omnejd. Allt vi gör, gör vi för Umeå. Tillsammans med våra kunder jobbar vi för att världens bästa region ska bli mer hållbar, enklare att bo i och roligare att leva i. För alla. För det här är ditt Umeå.

Ditt uppdrag
Vi ansvarar för ett långsiktigt hållbart elnät med hög leveranstillgänglighet, vilket omfattar allt ifrån planering och byggnation till produktion, drift och underhåll. Ett elnät som faktiskt är ett av de bästa och mest leveranssäkra i Sverige!

Som projektingenjör inom teknikområde elnät ansvarar du för att utföra projektering och beredning, alternativt byggledning. Du arbetar i ett team tillsammans med andra projektingenjörer som antingen arbetar med serviser/anslutningar, investerings- och reinvesteringsprojekt och-/eller förebyggande samt avhjälpande underhåll inom det lokala- och regionala elnätet.

Arbetet sker i nära samverkan med ditt team för att säkerställa en effektiv resursfördelning. Du har en nära dialog med distributionselektriker, nättekniker, entreprenörer, kunder, kommun och myndigheter. Tjänsten som projektingenjör är omväxlande och omfattar flertalet olika typer av uppdrag med olika omfattning och komplexitet.

Ditt första år hos oss präglas av introduktion, utbildningar och parallellt med detta kommer du att få något eller några lämpliga projekt att bedriva. Du kommer att ha ett stort stöd av ditt team som har ett hjälpsamt och inkluderande klimat.

Din bakgrund
Vi söker dig som förstår vikten av god planering och uppföljning av projekt för att möjliggöra leverans enligt uppsatta mål. Du tar ett stort eget ansvar och har ett driv av att föra din egen och företagets utveckling framåt. Du uppskattar teamwork och motiveras av att arbeta med problemlösning. Du påverkar din omgivning genom att vara öppen, entusiastisk och positiv, även i mer krävande situationer. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Till tjänsten söker vi personer med olika bakgrunder. För den ena rollen söker vi dig som lägst har en eftergymnasial utbildning så som 2-årig YH-utbildning med inriktning energi/el/elkraft eller motsvarande kunskaper förvärvade genom arbetslivserfarenhet. Vi ser att tidigare arbete inom branschen som till exempel elektriker, nättekniker, projektör, beredare eller arbetsledare är meriterande.

Till den andra rollen söker vi dig som utöver relevant utbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet har arbetat inom bygg och anläggningsarbete. Du har jobbat som alternativt projektledare, projektingenjör, byggledare eller uppdragsledare och har god kunskap inom bygg och anläggningsarbete, projektledning och samordning. 
 • B-körkort är ett krav för båda roller.
Meriterande för tjänsten:
 • Kunskap i entreprenadjuridik och erfarenhet av att leda entreprenadarbeten.
 • God kännedom om EBR och ESA.
 • Erfarenhet av byggarbetsmiljösamordning BAS-P/U.
Notera att tjänsten är säkerhetsklassad.

Ansök direkt
Vi erbjuder dig en omväxlande roll med flertalet utvecklande arbetsuppgifter. Du får möjlighet att vara med och ta fram nya utvecklade arbetssätt och processer. Det finns även möjligheter till kompetensutveckling och utveckling inom företaget.

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund och erfarenheter.

Skicka gärna in din ansökan direkt, urval och tillsättning sker löpande. Varmt välkommen med din ansökan via jobb.umeaenergi.se.

För mer information om tjänsten kontakta gärna rekryterande chef Magnus Halén 076 105 09 32. För frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta ansvarig rekryterare Elin Eklund 070 25 44 637. Fackliga företrädare når du via vår växel, 090-16 00 00.

Om oss
Umeå Energi
är ett energibolag och en samhällsaktör som i nära samarbete med omvärlden utvecklar och levererar hållbara energi- och kommunikationslösningar. Vi vill - genom tillit och ansvar i en vänskaplig omgivning - utmana till nytänkande samt vara drivande i Umeåregionens hållbara utveckling. Våra medarbetare ska mötas av en god arbetsmiljö, friskvård och kompetensutveckling samt ett ledarskap som främjar mångfald och uppskattar olikheter. Vår vision är en enklare vardag för våra kunder och en hållbar framtid för regionen. Vi omsätter ca 1,6 miljarder kronor och har drygt 400 medarbetare. Verksamheten är miljö- och arbetsmiljöcertifierad.

Liknande jobb:

 • Stockholm
 • Heltid
Publicerad: 2022-11-30
 • Göteborg
 • Heltid
Publicerad: 2022-11-23
 • Västerås
 • Heltid