Snabbfakta

  • Malmö
 • Heltid
 • Konsultuppdrag

Kategorier:

 • Chefer och ledare
 • Bygg och anläggning
 • Samhällsbyggnad

Ansök senast: 2022-06-02

Projektchef Lund-Arlöv

Publicerad 2022-05-13

Som Projektchef på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Program Lund-Arlöv befinner sig just nu i ett omfattande produktionsskede och byggnation kommer att pågå t o m 2024 med öppning för trafik i december 2023.

För dig som vill anta ett utmanande chefs- och ledaruppdrag är det en sällsynt möjlighet som definitivt kommer sätta spår i den svenska infrastrukturhistorien!

Som projektchef kommer du, i nära samverkan med våra leverantörer, leda verksamheten mot uppsatta mål avseende tid, kostnad och omfattning. I din roll är du ytterst ansvarig som beställare och byggherre för programmet.

Du har ett omfattande leverans- och resultatansvar, där du tillsammans med dina medarbetare och övriga i projektorganisationen bidrar till Stora projekt och Trafikverkets totala leverans.

Samverkan med leverantörer är centralt, eftersom en betydande del av leveranserna utförs av kontrakterade konsulter och entreprenörer. Men även kontakter och samverkan med andra interna och externa parter, t.ex. berörda kommuner, Trafikförvaltningen och Länsstyrelsen, är viktiga och omfattande. Programmet har ett medialt intresse, vilket innebär att du kommer ha kontakt med media.

Du har personalansvar för ca 10 medarbetare som verkar i olika roller såsom projektledare och projektingenjör men du leder en intern projektorganisation på ca 50 personer som inkluderar resurskonsulter och specialiststöd, inköpsstöd, kommunikationsstöd m fl. Du rapporterar till avdelningschefen för Järnväg produktion och ingår i avdelningens ledningsgrupp.

Som projektchef blir du projektets främsta företrädare både externt och internt - därför arbetar du större delen av veckan från vårt projektkontor i Arlöv.

Vårt erbjudande

Trafikverket kan erbjuda dig en modern arbetsplats där vi möter varandra med respekt och omsorg i en öppen och nyskapande kultur. Hos oss lönar sig alltid goda prestationer, men vi är samtidigt noggranna med att skapa förutsättningar för en bra balans mellan arbete, familj och fritid. Vi är stolta över att ha utsetts till en av Sveriges bästa arbetsgivare.

Jag som blir din chef heter Dennis Andersson och jag ser fram emot att du blir en del av vårt gäng och en del av utvecklingen av Stora projekt och Trafikverket. Jag står för ett ledarskap som bygger på tillit, delaktighet och ansvarstagande. Jag drivs av att skapa tydliga förutsättningar och förväntningar för medarbetare och verksamhet vilket ger oss bra möjligheter att tillsammans uppnå våra mål.

Ditt ledarskap

Som chef i Trafikverket drivs du av att få människor att växa genom ett närvarande ledarskap. Du skapar tillit och bygger förtroende med din problemlösande och kommunikativa förmåga. Du levererar resultat och driver samhällsutvecklingen framåt genom delaktighet och engagemang. Du utmanar och ifrågasätter och skapar en kultur som främjar ständiga förbättringar. Att inspirera, klargöra riktning och vara mottaglig för nya möjligheter och lösningar är en förutsättning för att lyckas

Vi söker dig som

 • har universitets- eller högskoleutbildning om minst 180 hp (120 p) inom relevant område, eller motsvarande kompetens förvärvad genom erfarenhet från bygg- och anläggningsbranschen
 • har mångårig erfarenhet av arbete i ledande befattning i stora bygg- och/ eller infrastrukturprojekt och kan visa på hur resultat har påverkats av din prestation
 • har mycket goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift
 • har mycket goda kunskaper i entreprenadjuridik
 • har erfarenhet av att hantera kontakter med media, både muntliga och skriftliga
 • har B-körkort

Det är meriterande om du

 • har erfarenhet av järnvägsprojekt i produktionsskede på högtrafikerade bandelar

Anställningen inom Trafikverket är tillsvidare men chefsförordnandet är tidsbegränsat, inledningsvis på 4 år.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss! I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom Stora projekt leder vi flera av Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar. På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Liknande jobb