Snabbfakta

  • Stockholm

Ansök senast: 2023-10-03

Processledare Projekt- och portföljstyrning till Täby kommun

Publicerad 2023-09-11

Täby utvecklas med nya attraktiva och trygga miljöer samtidigt som befintliga områden vidareutvecklas och förvaltas. Därför söker vi nu till en nyinrättad tjänst en processledare inom projekt och portföljstyrning.

Om tjänsten

Tjänsten som processledare är ny och har inrättats för att få en mer effektiv och robust organisation för verksamhetsutveckling och kvalitetsledning.  

Dina arbetsuppgifter

Du har ett övergripande ansvar för strukturen i projektmodellerna på samhällsutvecklingskontoret (stadsbyggnads- och fastighetsmodellen). I ansvaret ingår det att utveckla och utbilda i modellerna. I rollen samordnar du och dina kollegor, portföljmöten och styrgruppsmöten för projektportföljerna på samhällsutvecklingskontoret. Du förvaltar och utvecklar även kontorets portföljstyrningsmodell, genom att bland annat hitta gemensamma strukturer, utveckla mötesupplägg och utbilda i styrgruppsarbete. Du ingår i ett team på fyra personer och rapporterar till stabschefen. Utöver arbetet med projekt- och portföljstyrning innebär rollen arbete med verksamhetsutvecklingsfrågor som prioriterats av kontorets ledningsgrupp. Vi söker dig som vill vara med på vår spännande resa framåt!

Vem är du?

För att lyckas i rollen som processledare i Täby Kommun behöver du:

 •        en relevant högskoleexamen

 •        erfarenhet av arbete med projekt- och portföljstyrning, analys, processledning och verksamhetsutveckling

 •        erfarenhet av projektledning

 •        vara resultatorienterad, kommunikativ och strukturerad. Du trivs med många samarbetsytor samt att hålla i utbildningar.

Om Täby Kommun

Täby är en av Sveriges mest välskötta kommuner med stor valfrihet, välfärdstjänster av hög kvalitet, attraktivt näringslivsklimat och stabil ekonomi. Skolorna i kommunen uppvisar toppresultat, förskolorna erbjuder en trygg och stimulerande miljö och vid kommunens äldreboenden är nöjdheten stor. Läget är attraktivt med närhet till både Stockholm och Arlanda, samtidigt som tillgången till skog, hav och strövområden ger möjlighet till naturupplevelser och rekreation. Täby utvecklas med nya attraktiva och trygga miljöer och genom att befintliga områden vidareutvecklas – hållbart, med omsorg om kulturarv och där större sammanhängande grönområden värnas. Halva Täby ska vara grönt och hela Täby hållbart. Trafik och infrastruktur ska fungera i vardagen och utvecklas för framtiden. På taby.se kan du läsa mer om våra förmåner och hur det är att arbeta i Täby kommun.

Fackliga representanter
Elisabeth Rosenberg, SACO, 
elisabeth.rosenberg@taby.se, 08-555 597 02
Linda-Marie Palm, Vision, 
lindamarie.palm@taby.se, 08-555 598 74

Varmt välkommen med din ansökan! 

Liknande jobb:

Publicerad: 2023-08-28
 • Stockholm
 • Heltid
Publicerad: 2023-09-22
 • Borlänge
 • Heltid
 • Stockholm
 • Heltid