Snabbfakta

  • Karlsborg

Ansök senast: 2023-01-16

Processingenjör

Publicerad 2022-11-17

Tänk om du kunde gå till jobbet och lösa morgondagens hållbarhetsutmaningar? Här finns en spännande roll där du får möjlighet att bli en del av Billerud och tillsammans med oss utmana konventionella förpackningar för en hållbar framtid.

Vi söker nu en Processingenjör till vår Produktionsanläggning i Karlsborg, strax utanför Kalix i natursköna Norrbotten. Här tillhör du ett team på avdelningen Processutveckling och rapporterar till David Nilsson, sektionschef Processteknik.

Som Processingenjör arbetar du på en avdelning som stödjer hela verksamheten, från råvara till utveckling av nya produkter. Vi lovar dig ett spännande jobb med utveckling och ständiga förbättringar i fokus. En roll där du utvecklas och utvecklar och aldrig kan blir fullärd. 

”Det här är det optimala arbetet om man vill lära sig och förstå helheten och komplexiteten i den här industrin. Jag får arbeta med stora generella frågor och samtidigt möjlighet att sätta mig in i djupet i andra problem. Det är frågeställningar som är engagerande och utmanande. Kulturen på bruket präglas av ett högt säkerhetstänkande och samarbetet inom företaget är öppen, hjälpsam och främjar nytänkande, det känns som att man verkligen kan vara med och bidra till en hållbar framtid” - Daniel Processingenjör Billerud, Karlsborg

”Det bästa med att vara Processingenjör på Billerud Karlsborg är nog att det är en så varierad roll. Här har jag möjlighet att jobba ute i fabriken med olika typer av provkörningar samtidigt som jag kan jobba med frågor gällande digitalisering av bruket och olika frågor kopplade till miljöförbättrande åtgärder av processen.” -Moa Processingenjör Billerud, Karlsborg

Just nu arbetar vi bland annat med hur vi ska hantera våra biogena koldioxidutsläpp, digitalisering, energieffektivisering, ökad cirkularitet och nya hållbara förpackningsmaterial.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara:

 • Leda och delta i utredningar & projekt
 • Initiera och genomföra provkörningar
 • Leda och utveckla våra forum för förbättringsarbete

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och arbetstiden är förlagd till dagtid.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen som Processingenjör tror vi att du har:

 • Civilingenjör/Högskoleingenjörsutbildning eller motsvarande.
 • Flytande svenska och engelska, i tal och skrift.

Meriterande:

 • Erfarenhet av pappers- och massaindustrin eller annan processindustri
 • Erfarenhet från projektledning och förbättringsarbete

Personliga egenskaper

Vi lägger stor vikt vid din personlighet, dina värderingar och din förmåga att nå resultat. För att trivas i rollen tror vi att du arbetar analytiskt, strukturerat och faktabaserat med en stark drivkraft. Du har viljan och förmågan att självständigt driva aktiviteter och projekt. Då du i arbetet kommer att ha en bred kontaktyta är din samarbets- och kommunikationsförmåga av central betydelse.

Vi ser gärna att du känner igen dig i våra värdeord: Sätt kunden i fokus. våga prova nytt, driv förändring och värna om varandra.

Kontakt

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakt David Nilsson, Sektionschef Processutveckling, tel. 070-373 01 77.

För frågor kring rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Hanna Lundbäck, HR Business Partner, tel. 0923-662 05.

Liknande jobb:

Publicerad: 2022-11-07
 • Västra Frölunda
Publicerad: 2022-11-29
 • Askersund
 • Heltid
 • Borlänge
 • Heltid