Snabbfakta

  • Malmö
 • Heltid
 • Rekrytering

Kategorier:

 • Data och IT
 • Databasadministratörer
 • Systemutvecklare
 • Systemadminstratörer

Ansök senast: 2020-10-16

Process IT Ingenjör

Publicerad 2020-09-16

E.ON söker 

Process IT Ingenjör 


Om tjänsten
E.ON är ett energibolag med hjärtat i hållbarhet som verkar på en marknad i ständig förändring. En viktig del i energiomställning är att Sverige har ett väl fungerande system för att överföra energi från producenter till konsumenter. Våra kunder finns i båda kategorierna och vi värnar lika mycket om alla.

Grid IT Systems är ett team på 8 personer som utvecklar, driftar och förvaltar IT-system i företagets OT-miljö (Operational Technology). Enheten ingår i E.ON Energidistribution som har den viktiga uppgiften att distribuera el till hushåll och företag i Sverige. I hjärtat av vår verksamhet finns därför en stabil och säker OT-miljö för styrning och övervakning av elnätet, en oerhört viktig del för ett mer hållbart samhälle.

Dina arbetsuppgifter innebär bland annat:
 • Arbeta för att vi har en säker och stabil OT Systemmiljö
 • Uppsättning, konfigurering och förvaltning av servrar, OS och applikationer
 • Delta i projekt gällande arkitektur, lösning och genomförande
 • Kontakt med IT-leverantörer
Här har du möjlighet att påverka den digitala transformation som pågår inom företaget. Det är en viktig roll i E.ONs vision att ställa om till 100 % förnybar och återvunnen energi då du får vara med att arbeta med tekniken som möjliggör detta. 

Vi söker
Arbetet bygger på en förståelse och ett intresse för komplexa IT-miljöer och att förstå vikten av att bygga säkra system och lösningar. Vi tror därför att du har en utbildning inom datavetenskap eller liknande, kunskap inom relationsdatabaser och ett stort intresse för IT.

Hos oss är ingenting omöjligt och vi arbetar kreativt tillsammans för att möta nya behov. Här kommer du att arbeta enligt agila arbetssätt och använda ny teknik och nya metoder för att förbättra arbetet. Vi ser därför att det är viktigt att du är flexibel, har en god samarbetsförmåga och gillar att förbättra och förnya. Du motiveras av din nyfikenhet och älskar att ta dig an nya problem med nya metoder.

Din blivande chef Emelie Arvidsson bygger sitt ledarskap på tillit till sina medarbetare och en övertygelse om att man alltid gör sitt bästa och ser som sin främsta uppgift att säkerställa att du har förutsättningarna att kunna göra det. Emelie är en förespråkare för frihet under ansvar så du kommer att ha en stor möjlighet att påverka dina ramar och hur du utför ditt jobb.

Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär att en säkerhetsprövning kommer att genomföras innan anställning.

Vid frågor om tjänsten vänligen kontakta rekryterande chef:
Emelie Arvidsson, +46 73 086 35 64

För fackliga frågor, vänligen kontakta:
Mats Ekblom, Unionen, +46 705 259188                
Akademikerna: Malin Johansson, +46 705 240210
Ledarna: Michael Andersson, +46 705 250129
SEKO: Mats Lundberg, +46 730 499778 

Vi erbjuder
Hos oss finns människor med alla möjliga intressen. Vi vet nämligen att det blir roligare och mer givande att gå till jobbet när kollegorna är en skön mix av människor med olika infallsvinklar, bakgrunder och liv. För dig som vill utvecklas inom en bransch som satsar inför framtiden med tydliga visioner inom hållbarhet och samhällsutveckling, ges goda möjligheter till professionell utveckling inom E.ON. 

E.ON strävar efter att spegla samhällets utveckling och vi välkomnar sökanden som breddar vår mångfald.

Information
Referensnummer:
129123

Kontakt
Vid frågor om tjänsten vänligen kontakta rekryterande chef:
Emelie Arvidsson, +46 73 086 35 64 

Om oss
E.ON är ett internationellt privatägt energiföretag. 75.000 medarbetare i 15 länder arbetar dagligen för utvecklingen av tekniska innovationer och användarvänliga kundlösningar för den nya energivärlden. Vi är det första stora energibolaget som verkligen fokuserar på framtidens energilösningar genom våra affärsområden för smarta nät och kundlösningar.

Liknande jobb

Publicerad: 2020-09-24
 • Söderhamn
 • Heltid
Publicerad: 2020-08-03
 • Örebro