Snabbfakta

  • Obbola
 • Heltid
 • Rekrytering

Kategorier:

 • Design och produktutveckling
 • Produktion och processteknik
 • Materialteknik

Ansök senast: 2021-06-21

Positiv produktspecialist inom teknisk kundservice

Publicerad 2021-06-02

En hållbar arbetsplats – en renare värld
På SCA har vi en tydlig plan för våra medarbetare. Den hänger ihop med vårt syfte: att med skogens kraft bidra till en hållbar framtid. Oavsett var du är i livet har vi plats för dig som vill utveckla och utvecklas, göra skillnad och tänka nytt. För när våra medarbetare växer, växer även vår verksamhet.
 
SCA Containerboard är en ledande producent av kraftliner, ett förpackningspapper som används vid tillverkning av wellpappförpackningar och där utgör de yttre, släta skikten av wellpapp. Vår tillverkning sker vid pappersbruken i Munksund och Obbola.

Nu när en av våra medarbetare närmar sig pension söker vi vid marknadsavdelningen en Technical Customer Service Manager som i huvudsak ska arbeta med våra kunder i Norden och Baltikum. Om du gillar att jobba interaktivt med kunder samtidigt som du får användning av din tekniska kunskap så kan det här vara rätt jobb för dig!

Din nästa utmaning
Som Technical Customer Service Manager arbetar du med kundservice där arbetsuppgifterna till stor del består av att hantera inkommande tekniska frågor och reklamationer. Du kommer att ta ansvar för att koordinera interna resurser för ärendet och kontinuerligt uppdatera kunden kring aktuell status. Du har även ansvar för att reklamationer avslutas på ett korrekt sätt, såväl tekniskt som ekonomiskt. En viktig del är att utgöra ett tekniskt stöd till säljorganisationen. Du planerar, leder och i vissa fall deltar vid provkörningar av våra produkter ute hos kund samt informerar och uppdaterar vid uppföljning av förändrade produktegenskaper. Genom kundbesök jobbar du aktivt med att förmedla önskemål samt att få insikter om kvalitetskrav, rådande efterfrågan och marknadstrender som kan ligga till grund för produktutvecklingsarbetet. I din roll som teknisk ansvarig inom det geografiska området utgör du även kompetensstöd för marknadsorganisationen.

Vem är du?
Som person trivs du i mötet med människor och vill leverera bästa möjliga service till våra kunder. Du är social, har ett proaktivt arbetssätt och lätt för att bygga relationer för ett långsiktigt samarbete. För att lyckas i rollen bör du ha en ingenjörsutbildning och vara innovativ kring problemlösning. Högt meriterande är erfarenhet från wellpappindustrin, vi ser även att du har någon form av erfarenhet av kundmöten. Eftersom du förväntas resa till våra kunder ingår resor i denna tjänst. Du har god förmåga att uttryckta dig i tal och skrift, i såväl svenska som engelska.

För oss är det också viktigt att ditt beteende samspelar med SCAs kärnvärden: respekt, högklassighet och ansvar.

Vad erbjuder vi dig?
Utgångspunkten är en hälsosam och säker arbetsmiljö. Vi jobbar också medvetet för att skapa ett högt värde för individen och en stolthet över det vi gör tillsammans. Att jobba på SCA ska vara ett meningsfullt arbetsliv. För vi vet att det är människorna som gör framgångarna. Varje dag, året runt.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med start enligt överenskommelse. Placeringsort är flexibel och du förväntas resa i tjänsten.

Vill du veta mer?
För mer information om tjänsten: Susanne Rutqvist, Produktchef, +4690154040, susanne.rutqvist@sca.com
För mer information om rekryteringsprocessen: Alma Henriksson, HR-specialist rekrytering, +4690154045, alma.henriksson@sca.com
Facklig företrädare: Carina Nordqvist, Unionen, tel 0911-98218; Mats Wiklund, Sveriges Ingenjörer, tel 0911-98 215.

Sista ansökningsdag: 2021-06-21

Om SCA
Kärnan i SCAs verksamhet är skogen, Europas största privata skogsinnehav. Kring denna unika resurs har vi byggt en välutvecklad värdekedja baserad på förnybar råvara från våra egna och andras skogar. Vi erbjuder papper för tryck och förpackningar, massa, trävaror, förnybar energi, tjänster för skogsägare och effektiva transportlösningar.

Liknande jobb

Publicerad: 2021-05-21
 • Skövde
Publicerad: 2021-06-08
 • Stockholm
Publicerad: 2021-06-11
 • Västerås
 • Heltid