Snabbfakta

    • Västra Frölunda

Ansök senast: 2023-01-13

Patentingenjör

Publicerad 2022-11-14

Är du nyfiken på teknik som kan bidra till en hållbarare värld? Vill du vara en del av lösningen i strävan mot att göra engångsplast är ett minne blott? Med teknik som ständigt utvecklas och förbättras utgör du som Patentingenjör en viktig pusselbit för vår verksamhet. Hos oss får du chans att göra skillnad tillsammans med engagerade kollegor!

Vi erbjuder dig

  • En innovativ och familjär miljö där vi värnar om både varandra och vår planet
  • Att få jobba med en hållbar teknik i en bransch som är i världens strålkastarljus
  • Att få bidra till lösningen av ett av vår tids stora miljöproblem
  • Att få samarbeta med kollegor som kontinuerligt kommer med nya innovationer och patentförslag

Din roll

Du kommer att bidra till en ömsesidigt bra affär för oss och kunderna genom skydda vår världsunika tillverkningsteknik. Du behöver därför löpande vara insatt i våra egna och våra partners FoU-framgångar för hållbara pappersförpackningar. Du kommer huvudsakligen, tillsammans med vår CIPO och Patentbyrå, upphandla, läsa och skriva patentansökningar samt bevaka omvärlden. Du kommer att få samarbeta med vårt legala team för att stötta vår licensaffär. Du kommer också samla in och uppmuntra innovationer från medarbetare samt partners till PulPac.

Teamet, består idag av vår Chief IP Officer, som du kommer rapportera till, och Chief Technical Officer, samt en handfull externa konsulter och experter.

Vem är du?

Du har en ingenjörsexamen från högskola och minst 3 års erfarenhet som patentingenjör som konsult på byrå och/eller internt på större bolag. Du har erfarenhet och förmåga att hantera alla typer av IP-relaterade ärenden. Du trivs i en roll med mycket ansvar där du är med och driver utvecklingen av vår patentportfölj. Du är kommunikativ och tydlig, bra på att prioritera och levererar med hög kvalitet. Du har en vilja att ta dig an nya utmaningar samt att sätta dig in i nya teknikområden.

Arbetet ställer höga krav på din förmåga att arbeta självständigt, strukturerat och strategiskt. Tjänsten är placerad i Göteborg (Högsbo), du arbetar dock i en global miljö där all vår kommunikation och våra patentansökningar skrivs på engelska varför det är ett krav att du kan uttrycka dig mycket väl på engelska, både i tal och skrift. Det är även meriterande om du har utbildat dig till Europaombud vid EPO.

Har du frågor om tjänsten eller om oss? Hör gärna av dig till Linus Pihlsgård på 0766 523 362 eller linus.pihlsgard@pulpac.com.

Vi ser fram emot din ansökan!

Om PulPac

PulPac är ett R&D- och IP-bolag som utvecklar och säljer en banbrytande tillverkningsteknik för fiberbaserade förpackningar och engångsprodukter med hög prestanda och lågt pris. Genom att revolutionera tekniken för cellulosaformning gör vi det möjligt för våra kunder att ersätta engångsplast med ett hållbart och kostnadseffektivt alternativ. Vår marknad är global och vårt mål är att ersätta världens engångsplast genom att licensiera vår teknik till etablerade förpackningstillverkare.

https://www.youtube.com/watch?v=IKgfMxi8U0Y

https://www.pulpac.com/

Liknande jobb:

Publicerad: 2022-11-08
  • Karlstad
Publicerad: 2022-11-17
  • Västerås
Publicerad: 2022-11-30
  • Solna
  • Heltid