Packaging Engineer

Publicerad 2023-09-14

Är du kreativ och brinner för att utveckla nya förpackningslösningar för en hållbar framtid? Då har vi ett spännande och utmanande jobb för dig!

 

Nu söker vi en Packaging Engineer, en roll där du kommer att vara en viktig del i processen att utveckla och driva proaktiva förpackningsprojekt. Du kommer ingå i teamet Application Development Paperboard med placering Frövi. Tjänsten är ett vikariat.

 

Om tjänsten

Din huvudsakliga uppgift är att skapa värde och funktionalitet för våra produkter i kundspecifika förpackningsapplikationer.

Du kommer att vara del i processen att ta fram nya förpackningslösningar där denna tjänst i huvudsak är inriktad mot förpackningsoptimering och konstruktion.

 

I rollen kommer du bland annat att:

 • Arbeta nära säljorganisationen i samarbetsprojekt med våra kunder och varumärkesägare där du ansvarar för dina kundprojekt.
 • Optimera förpackningar genom att utföra och analysera tester på förpackningars hållfasthet och funktion.
 • Ta fram nya eller optimera befintliga förpackningslösningar och dess processer där vi arbetar i CAD miljö för att producera ritningar och prototyper till kund.
 • Du kommer även att delta i utvecklingen av arbetsverktyg och metoder för att driva värdebaserad försäljning.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en ingenjörsexamen alternativt utbildning inom förpackningsdesign. Vi förutsätter att du har tidigare erfarenhet av konstruktion i CAD miljö och gärna med erfarenhet från förpackningsbranschen med materialkännedom inom kartong. Erfarenhet från grafisk design är meriterande. Du har goda språkkunskaper och kan kommunicera obehindrat i tal och skrift på både svenska och engelska.

Personliga egenskaper

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser att du är en serviceorienterad person med stort kundfokus och trivs med att arbeta i ett internationellt team. I denna roll värdesätter vi god samarbetsförmåga, driv och förmågan att hitta kreativa lösningar. För att passa i rollen på bästa sätt kan du förmedla dina tekniska kunskaper på ett pedagogiskt sätt, både skriftligt och muntligt. Du har ett metodiskt arbetssätt och är en person som är lösningsorienterad och som motiveras av förbättringsarbete.

 

Varför Billerud?

 • På Billerud har vi toppmodern teknik som varieras med äldre teknik.
 • Stor möjlighet att tänka nytt och prova idéer.
 • En möjlighet att bidra till en mer hållbar framtid.
 • Vara verksam i en internationell miljö som ger möjlighet till kompetensutveckling genom kulturella utbyten etc.

Kontakt

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Lena Dahlberg, Manager Application Development Paperboard på +46 70 227 4833 eller lena.dahlberg@billerud.com

Liknande jobb:

Publicerad: 2023-08-07
 • Landskrona
 • Heltid
 • Sundbyberg