Snabbfakta

  • Borlänge
  • Göteborg
 • Heltid
 • Konsultuppdrag

Ansök senast: 2020-10-27

Övergripande kravanalytiker

Publicerad 2020-10-16

Som övergripande kravanalytiker på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Som kravanalytiker med inriktning på övergripande kravhantering i plattformen SharePoint, är du ansvarig för att planera och strukturera upp hur kravarbetet ska utföras på plattformen. Du som övergripande kravledare kommer att stötta och leda övriga kravanalytiker och säkra att framtagna processer och rutiner följs. Visst ordinarie kravanalysarbete  för enskilda applikationer ingår, där du kommer att arbeta som en del i ett systemutvecklingsteam, för att stötta upp övriga vid brist på resurser eller ge guidning. 

Som kravanalytiker kommer du bland annat att arbeta med;

 • genomförande av förstudier, behovsanalyser och kravspecificering inom olika förvaltningsobjekt och projekt i samarbete med berörda applikationer.
 • ansvara för och förmedla krav till systemutvecklare under implementering av IT-lösningar och även säkra att Trafikverkets  framtagna processer och rutiner för följs.
 • föra dialog kring, och vara "verksamhetens förlängda arm" i, IT-projekt.
 • analysera och rapportera konsekvenser vid planerad förändring eller nyutveckling.
 • ta fram lösningsförslag utifrån genomförda kravanalyser.

Du kommer att ingå i ett övergripande förvaltningsteam, plattformsförvaltningen, som leds av projektledare IT/ förvaltare IT. Här finns förutom du bland annat övergripande testledare och övergripande arkitekt. Du kommer att ha nära dialog med flera olika team. Allt ifrån systemutveckling till drift av plattformen SharePoint. Du kommer att komma till ett varmt arbetsklimat där alla jobbar mot samma mål, stöttar varandra genom ett prestigelöst förhållningsätt och med en öppen dialog. 

Hos oss kommer du att få möjlighet vara med och själv forma och utveckla hur vi jobbar med krav i SharePoint. Vi är dessutom på väg mot nästa version av SharePoint vilket medför ett behov av ökad kravhantering. 

Möjliga placeringsorter: Borlänge eller Göteborg

Vem är du?

För att du ska trivas och lyckas bra i den här rollen tycker du om att vara den drivande kraften att utveckla och hålla ihop den övergripande kravhanteringen, se till så att rutiner efterföljs och stötta och guida övriga kravanalytiker. Du har lätt för att analysera och lösa uppkomna problem på kort tid. Du ser helheten utan att missa mindre beståndsdelar. Du arbetar enligt en tydlig process, organiserar och planerar ditt arbete väl och slutför det som påbörjats i tid. Du ser det som naturligt att samarbeta och har viljan att hjälpa andra samt utveckla dig själv och din omgivning. Du har förmågan att anpassa dig till nya situationer och kan med ett flexibelt förhållningsätt hantera nya utmaningar som kommer med ändrade förutsättningar i det dagliga arbetet.

Vi söker dig som;

 • har relevant och aktuell arbetslivserfarenhet av kravarbete med inriktning mot IT
 • kan uttrycka dig väl i tal och skrift i det svenska språket
 • har högskole eller universitetsutbildning med inriktning IT  t.ex. systemvetare, dataingenjör eller utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer som likvärdig.

Det är meriterande om du;

 • har aktuell arbetslivserfarenhet i utvecklingsprojekt på plattformen SharePoint
 • har certifiering enligt IREB och/eller REQB
 • har aktuell arbetslivserfarenhet av systemförvaltningsmodellen PM3 eller annan förvaltningsmodell

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Trafikverket samarbetar med andra arbetsgivare i Dalarna gällande medflyttarfrågor, detta genom Rekryteringslots. Mer information om detta hittar du på www.rekryteringslots.se

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Vi använder främst mail för att göra utskick och kallelser, var därför noga med att skriva in rätt e-postadress och kolla din inkorg och även skräppost regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss i samband med att du skickat in din ansökan.

Vi planerar att hålla intervjuer via skype under vecka 46.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle. #LI-EH1 

Du är varmt välkommen att höra av dig till rekryterande chef David Forsberg om du har frågor om tjänst, verksamhet etc. 

Vi ser fram emot din ansökan!

Liknande jobb

Publicerad: 2020-10-16
 • Stockholm
Publicerad: 2020-10-22
 • Södertälje
Publicerad: 2020-10-13
 • Stockholm