Snabbfakta

    • Jönköping
  • Heltid
  • Rekrytering

Ansök senast: 2023-05-12

Operativ inköpare till Saab

Publicerad 2023-03-13

Har du tidigare erfarenhet av inköp och vill få möjlighet att anta en rolig och utmanade roll som operativ inköpare tillsammans med engagerade kollegor? Då har vi möjligheten för dig nu!
Till Saab i Jönköping söker vi nu en operativ inköpare. Tjänsten är initialt på konsultbasis under sex månader, med möjlighet till förlängning för rätt person. Önskad start är omgående eller enligt överenskommelse.
Urval och intervjuer sker löpande. Varmt välkommen med din ansökan!


Om tjänsten
I din roll som operativ inköpare säkerställer du att tillgång till material finns vid produktionsstart på ett resurseffektivt sätt. Främst arbetar du med inköp inom elektronik eller mekanik.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är:
- Hantera dagliga operativa inköpsfrågor och övrig inköpsadministration
- Bevaka och registrera orderbekräftelser, samt se till att de prisavtal som finns efterföljs
- Genomföra leveransbevakningar
- Arbeta proaktivt med att säkerställa framtida leveranser

Vidare innefattar tjänsten mycket daglig kommunikation med såväl interna kontakter som externa leverantörer. Därtill är du delaktig i förbättringsarbeten avseende företagets resultat på måltal inom leveranssäkerhet, kvalitet, produktivitet och kostnads effektivisering.

Du kommer att vara en del av ett engagerat och erfaret inköpsteam och rapporterar till Inköpschefen.

Vem är du?
Vi söker dig som tidigare har erfarenhet inom inköp. Meriterande är om du har arbetat med operativt inköp inom elektronik/mekanik. Därtill har du tidigare vana vid att arbeta i olika affärssystem, gärna IFS. Vidare talar och skriver du obehindrat på såväl svenska som engelska.

För att trivas i rollen som operativ inköpare till Saab är du noggrann, flexibel och strukturerad. Som person är du även lösningsorienterad och har en god förmåga att hantera flera parallella arbetsuppgifter samtidigt. Vi ser även gärna att du är självgående och likaså har lätt för att samarbeta med andra och drivs av att tillsammans lyckas mot gemensamma mål. Då rollen innefattar många kontaktytor ser vi gärna även att du är relationsskapande och kommunikativ.

Om verksamheten
Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.

Liknande jobb:

Publicerad: 2023-03-08
  • Hässleholm
  • Heltid