Snabbfakta

    • Göteborg

Ansök senast: 2023-02-12

Offertingenjör / Applikationsingenjör

Publicerad 2022-11-14

Offertingenjör / Applikationsingenjör Energisystem
Göteborg 

Vi står inför en mycket spännande period av tillväxt inom vätgasindustrin där vår insats gör skillnad. Vi söker nu dig som har ett genuint intresse av förnybara energilösningar och som tillsammans med oss vill sätta din prägel på vår organisation och bransch genom att bli vår nya offertingenjör / applikationsingenjör

Rollen som offertingenjör / applikationsingenjör är en ny tjänst på ett ungt bolag inom en snabbväxande bransch, vilket innebär att du kommer att ha en bred och viktig roll med stort eget ansvar. Då du kommer in i en expansiv fas finns det även stora utvecklingsmöjligheter både för dig personligen och i din position inom företaget. 

Värt att veta om oss
Nilsson Energy är ett energibolag baserat på vätgas. År 2020 utsågs vi till världens bästa varumärke för gas och väte av International Charge Energy Awards. Motivationen ”Handling talar högre än ord” sammanfattar företagets DNA, vår beprövade erfarenhet och banbrytande projektleveranser.

Under de kommande åren kommer Nilsson Energy snabbt skala upp verksamheten med leverans av nya decentraliserade systemlösningar. Vi kommer också producera grönt väte för en rad olika ändamål och leverera nya skräddarsydda projekt. Slutresultatet; utsläppsfri energiförsörjning och mobilitet.  

 

Vad säger Martina Wettin, CO-Founder / Chief Business Development Officer, om Nilsson Energy?

"Jag ville starta Nilsson Energy för att kommersialisera tekniklösningar som verkligen kan göra skillnad och putta undan så mycket fossil försörjning som möjligt. Drivet av en enorm nyfikenhet och beslutsamhet. Framtidsvisionen är att bygga ett bolag med storlek och kraft nog att göra verklig skillnad på nationell och internationell nivå.

Vi försöker jobba med en ovanligt hög grad av transparens och medbestämmande. Vi erbjuder ett mycket hett industriområde, omoget som kommer att ösa på med en faslig kraft framåt. En miljö där man kan lära sig mycket, tillsammans med andra och där man med eget driv och nyfikenhet kan forma sin egen roll och arbetsmiljö."

Läs mer om livet på Nilsson Energy på https://career.masterhelp.se/nilsson-energy

 

Arbetsuppgifter
Som offertingenjör / applikationsingenjör har du mycket kundkontakt och ansvarar för alla förfrågningar där du tar fram offerterförslag baserat på kalkylering, beräkning och prissättning för lämplig lösning kopplat till kundens behov. Du kommer jobba inom en ny bransch med nya produkter och kan till viss del göra beräkningar utifrån tidigare system och modeller, men det kommer även krävas kundanpassade lösningar. Utifrån insamlad information, beräkningar och interna diskussioner kommer du sedan lämna över intressanta förfrågningar till nästa fas där förstudie och tekniska specifikationer tas fram och görs.

Då rollen är ny har du chans att påverka och bygga upp strukturen och processen för att alla förfrågningar hanteras på ett korrekt sätt och att kvalitén säkerställs. Du kommer vara placerad på vårt kontor på Lindholmen.

Din profil
Du som söker rollen som offertingenjör / applikationsingenjör har en ingenjörsutbildning eller motsvarande erfarenhet med god teknisk förståelse och intresse för energisystem. Har du några års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter är detta meriterande. Du har förståelse för energiflöden och energibalanser och kan göra beräkningar på olika tryck och enheter för att få en grov uppskattning av huvudkomponenter.

Självklart krävs det också att du trivs med att jobba med människor och att bygga långsiktiga relationer. Du har ett affärsinriktat tänk där du strategiskt tänker långsiktig. Du har intresse för miljö och klimatsmarta lösningar och trivs med att verka i en snabbfotad och flexibel organisation. Du har goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.

 

Kontakt och ansökan 
I denna rekrytering samarbetar vi med rekryteringskonsult Maria Ahlén, 0708–490288, på Intenso Teknikrekrytering.

Skicka in din ansökan via ansökningsknappen. Vi arbetar med löpande urval under denna rekrytering, vi vill därför gärna ha in din ansökan snarast möjligt.

Välkommen med din ansökan!

 

Nilsson Energy är en svensk systemintegratör och leverantör av nyckelfärdiga förnybara energisystem med vätgas som energibärare. Genom långtidslagring av förnybar energi tills den behövs, säkerställer Nilsson Energy robusta systemlösningar för sina kunder. Decentraliserad vätgasproduktion från förnybara källor utgör basen i produktportföljen. Företaget spänner över hela värdekedjan inklusive service och underhåll. Nilsson Energy är ett dotterbolag till Qarlbo AB. 

Nilsson Energy har ett kontor och forskningslabb på Lindholmen i Göteborg, ett lokalkontor i Mariestad och en anläggning på Gateway Säve för utveckling och konstruktion av företagets containerbaserade produkter.

Läs mer på https://nilssonenergy.com/  


Liknande jobb:

  • Stockholm
  • Deltid
Publicerad: 2022-11-15
  • Lund