Snabbfakta

    • Stockholm
  • Heltid
  • Rekrytering

Ansök senast: 2023-11-29

Objektspecialist inom Datacenter och servertjänster

Publicerad 2023-09-30

Täby Kommun söker efter dig som vill ta nästa kliv i karriären och bli en del av enheten "IT och digital utveckling". Har du jobbat några år inom IT-drift tidigare och har en god teknisk kompetens? Då har du hittat rätt! Välkommen att ansöka redan idag!

Om tjänsten
Enheten för it och digital utveckling söker en engagerad och analytisk person för tjänsten som Objektspecialist inom området Datacenter och Servertjänster, med en stark vilja att utveckla och ta ansvar för tjänsterna inom objektområdet. Som är en del av kommunledningskontoret, har enheten för it och digital utveckling uppdraget att styra, stödja och driva på kommunens utvecklingsarbete med stöd av it. Inom enheten finns kommunens samlade it-infrastruktur, systemförvaltning, utvecklingsstöd samt användarstöd och support.

I rollen som Objektspecialist inom Datacenter och servertjänster erbjuds du både frihet och ansvar. Du ingår i ett team med olika roller som alla bidrar till en hållbar infrastruktur. Du kommer att hantera de operativa arbetsuppgifterna, stödja support och utveckla tjänsterna inom objektet. I rollen ingår även dialog med olika leverantörer.


Dina arbetsuppgifter i huvudsak
Rollen som Objektspecialist inom datacenter och servertjänster innebär mycket eget ansvar och varierande uppgifter. Bland annat så kommer du arbeta med:
- Daglig drift och förvaltning, (monitorering, följa upp säkerheten)
- Analys av support och driftstörningar
- Hantera/driftsätta nya tjänsteservrar
- Leverera på uppdrag/projekt och möta deadlines

Tjänsten ställer krav på goda kunskaper och drifterfarenhet inom framförallt Windows Server och VmWares virtuella plattform. Utöver det så kommer du även arbeta med bland annat följande tekniker:

- Cisco UCS Manager/Cisco Intersight (management)
- Dell iDRAC/Dell OpenManage Enterprise (management)
- Backup (Veem Backup & Replication)
- SCOM (Server övervakning)
- Linux främst CentOs, Ubuntu (management, installation, konfiguration, felsökning)

Vem är du?
För att trivas i rollen och teamet ser vi att du är en person som vill samarbeta och dela din kunskap med dina kollegor. Serviceinriktad och positiv inställning är också något som beskriver dig som person. Vidare har du förmågan att sätta dig in i verksamheten och driva på ditt arbete mot mål på ett lösningsorienterat sätt. Det faller sig naturligt för dig att vara noggrann och ordningsam. Du är självständig och tar ägandeskap för dina uppdrag, inom ditt område, med ett analytiskt och ett ansvarstagande förhållningssätt. Du är en undersökande och nyfiken person som inte är rädd för att ställa frågor, samt har en förståelse för orsak och verkan och hur saker hänger ihop, med en övergripande omvärldsmedvetenhet.

Vidare så kräver tjänsten att du har körkort samt behärskar både svenska och engelska, i både skrift och tal.
Förutom dina personliga egenskaper har du med dig teknisk kompetens och erfarenhet från IT drift motsvarande tjänstens beskrivning.

Om verksamheten
Täby är en av Sveriges mest välskötta kommuner med stor valfrihet, välfärdstjänster av hög kvalitet, attraktivt näringslivsklimat och stabil ekonomi. Skolorna i kommunen uppvisar toppresultat, förskolorna erbjuder en trygg och stimulerande miljö och vid kommunens äldreboenden är nöjdheten stor. Läget är attraktivt med närhet till både Stockholm och Arlanda, samtidigt som tillgången till skog, hav och strövområden ger möjlighet till naturupplevelser och rekreation.

Täby utvecklas med nya attraktiva och trygga miljöer och genom att befintliga områden vidareutvecklas – hållbart, med omsorg och kulturarv och där större sammanhängande grönområden värnas. Halva Täby ska vara grönt och hela Täby hållbart. Trafik och infrastruktur ska fungera i vardagen och utvecklas för framtiden.
Utifrån arbetets karaktär kommer Täby kommun att behöva utdrag från Polismyndighetens belastningsregister i obrutet kuvert. En genomförd och godkänd säkerhetsprövning med säkerhetsintervju och registerkontroll ingår eftersom tjänsten är säkerhetsklassad. Provanställning kan komma att tillämpas.


Rekryteringen sker i samarbete med Poolia och du är välkommen att höra av dig till Jennifer Nilsson för frågor och funderingar. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum, så vänta in med att skicka in ditt CV. Vi ser fram emot att höra från dig!