Miljöingenjör - Ringhals

Publicerad 2023-09-11

Om tjänsten


Vill du vara med och bidra till Sveriges fossilfria elförsörjning?

Nu har du möjlighet att göra det hos oss på Ringhals. Vi arbetar tillsammans för att göra Sverige fossilfritt inom en generation. För att nå vårt mål behöver vi engagerade medarbetare som vill arbeta hos en av Sveriges största elproducenter och samtidigt bidra till ett bättre klimat på vår planet.

Vi söker nu till vår enhet en Arbetsmiljöingenjör.  Vi erbjuder ett utåtriktat, varierande och självständigt arbete som Arbetsmiljöingenjör.

Om jobbet

Enheten Miljö, NSM, ansvarar för verksamhetsområdena Yttre miljö, Kemiska produkter,  Arbetsmiljö samt Ringhals övergripande rapportering gällande arbetsskador och tillbud. Enheten har idag tio medarbetare. I Ringhals organisation är vi centralt placerade och arbetar både övergripande och stödjande med många kontakter såväl internt på Ringhals som externt, bl.a. i kontakt med myndigheter.

Dina arbetsuppgifter

Tjänsten innebär att samordna arbetet med arbetsmiljö inom Ringhals och vara ett stöd till organisationen. Detta innebär t.ex.

 • att delta i förvaltning och utveckling av ledningssystemet där Ringhals är certifierad inom arbetsmiljö mot ISO 45001.
 • genomföra fackområdeshandläggning, d.v.s. följa förändringar i lagar och föreskrifter och verka föra att dessa blir implementerade och spridda i organisationen.
 • delta i och genomföra revisioner, besiktningar och externa granskningar
 • medverka i och föreslå miljömål inom arbetsmiljöområdet
 • rapportering internt och externt
 • ha myndighetskontakt med Arbetsmiljöverket främst i samband med händelser
 • genomföra skyddsronder under revision
 • förvalta och initiera styrande dokument och instruktioner
 • ta fram utbildningsmaterial samt att hålla i utbildningar

Eftersom vi jobbar över gränserna kan tjänsten även innefatta vissa arbetsuppgifter inom kemiska produkter då vi tror på att utveckla individen genom att öka sin kompetens inom närliggande verksamhetsområden.


Din bakgrund


Vi ser gärna att du har

 • relevant akademisk utbildning till arbetsmiljöingenjör
 • erfarenhet från liknande befattning
 • kunskap från processindustri är meriterande
 • mycket goda kunskaper i svenska språket både i tal och skrift samt behärskar engelska

Vi söker dig som tycker om att jobba med systematiskt arbetsmiljöarbete och ha många bollar i luften samtidigt. Du har ett strategiskt tänkande, är initiativrik samt har lätt för att ta till dig nya utmaningar. För att trivas hos oss krävs att du stimuleras av ett nära samarbete med andra människor eftersom arbetsuppgifterna innebär många kontakter både  internt och externt. Du har en allmänt god kommunikativ förmåga i såväl tal som skrift. På enheten värdesätts god kamratskap och samarbetsförmåga.


Mer information


Vi erbjuder   
Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle erbjuder vi dig ett utvecklande och omväxlande arbete med många kontaktytor. För oss på Vattenfall är det viktigt att arbete och privatliv har en god balans, därför erbjuder vi flexibilitet i arbetet samt möjlighet till att arbeta hemifrån vid behov. Vi har även en hel del andra personalförmåner som exempelvis arbetstidsförkortning, förmånliga tjänstepensionsavtal, föräldraledighetstillägg med mera. Läs mer om våra förmåner här.  

Placeringsort  
Ringhals

För mer information om själva tjänsten kontakta rekryterande chef Heléne Holgersson 0706537406. För frågor om rekryteringsprocessen kontakta rekryterare Lina Friberg lina.friberg@vattenfall.com 


Fackliga representanter: Patrik Andersson- Akademikerna, Eva-Lena Green - Unionen, Anders Karlsson - Ledarna, Thomas Hagman- SEKO. Samtliga nås på 0340-66 70 00.

Välkommen med din ansökan senast 8/10 2023.  Urval och intervjuer sker efter sista ansökningsdatum. Vi tar endast emot ansökningar via vår webbplats.  

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla medarbetare ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning. Läs mer om hur vi arbetar med mångfald och inkludering här.  

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vi ser fram emot din ansökan! 


Om oss


Ringhals kärnkraftverk levererar fossilfri el varje dag, året runt. Vi har mer än 40 års erfarenhet av elproduktion. Ringhals ligger på västkusten i Varbergs kommun, sex mil söder om Göteborg.

Vår medarbetarkultur präglas av kompetens, kunnande och positiva människor som vill dela med sig av sina kunskaper. På Ringhals arbetar vi ständigt med att utveckla vår verksamhet och vårt arbetssätt för att kunna nå de krav som kunder och omvärld ställer på oss. Därför ser vi individens utveckling som en stor del av företagets framtid. Hos oss erbjuds du personlig utveckling på en arbetsplats med många möjligheter.

Läs gärna mer om vår verksamhet https://group.vattenfall.com/se/var-verksamhet/ringhals