Snabbfakta

  • Göteborg

Kategorier:

 • Konstruktion
 • Maskinteknik

Ansök senast: 2022-08-27

Mekanikkonstruktör

Publicerad 2022-06-28

Vill du skapa maskiner och produkter som gör skillnad? Då har vi något gemensamt! För att kunna utveckla smarta lösningar för en hållbar framtid behöver vi välja nya vägar. Andra sätt att tänka. Fler perspektiv. Vi på Semcon letar nu efter fler modiga kollegor med nya perspektiv. Bli vår kollega och utforska ny teknik tillsammans med oss i spännande projekt för kunder i många olika branscher och länder.

Om rollen
I rollen som mekanikkonstruktör kommer du att få arbeta i en kreativ miljö där vi hjälper våra kunder genom konstruktion och produktutveckling med fokus på produktion. Uppgifter som du kan tänkas få är att ingå i ett konstruktionsteam där du blir en av team-medlemmarna eller att på egen hand ta fram enklare konstruktionsdetaljer från ax till limpa. Efter hand som du blir mer varm i kläderna så kommer du att utmanas med alltmer komplexa konstruktionsuppgifter. Du kommer i samråd med din närmsta chef stämma av så att utmaningarna ligger i linje med din kompetens.

Om avdelningen
Vi vill göra skillnad. Vår avdelning utvecklar svensk produktion. Vi är en del i att produktionen kan utvecklas, frodas och stanna i Sverige. Att kunna fortsätta tillverka saker i vår närhet där vi har schyssta arbetsvillkor och tar hänsyn till både människan och miljön. I en kreativ miljö skapar vi automationsstrategier och nya koncept som vi sedan realiserar hos våra kunder. Vi deltar i hela kedjan, med rådgivning, koncept, förstudier och konstruktion – hela vägen fram till nyckelfärdig leverans.

Hos oss på Semcon erbjuds du:

 • Möjligheter till professionell utveckling genom stöttande ledare som sätter din utveckling i fokus. Samtidigt ges du möjlighet till kontinuerligt lärande genom vår utbildningsportal STEP.
 • Trygga villkor enligt kollektivavtal. Därtill erbjuder vi flera förmåner som exempelvis konkurrensmässig månadslön, friskvård samt bonus om du hittar en ny kollega eller nytt uppdrag. Vidare erbjuds en flexibel arbetsplats samt bidrag till ditt hemmakontor för att främja en sund fysisk arbetsmiljö även vid hemarbete.
 • Att bli en del av ett företag som ser hållbarhetsarbetet som en integrerad del av hela vår verksamhet och vårt dagliga arbete. Ett exempel är att vi låter våra medarbetare engagera sig i exempelvis CSR-projekt där vi dedikerar 2000h/år till socialt hållbarhetsarbete.

Om dig

 • Minst två års arbetslivserfarenhet inom maskinkonstruktion och automation, specialmaskiner eller motsvarande.
 • Goda kunskaper inom minst ett av följande program: SolidWorks, Catia V5 eller Inventor 
 • Talar och skriver det svenska och engelska språket obehindrat
 • B-körkort

Om Semcon

Semcon är teknikföretaget som sätter människan före tekniken. Vi utgår alltid ifrån slutanvändarens behov och beteenden när vi utvecklar produkter & tjänster. Det är så vi gör skillnad på riktigt runt om i världen – varje dag. För oss är inspiration grunden i allt vi gör. Vi är övertygade om att inspirerade medarbetare som har kul på jobbet vidgar sina perspektiv och presterar som allra bäst. Vi tror starkt på att människor med olika bakgrunder, erfarenheter och perspektiv är viktiga för att göra Semcon till ett bra, utvecklande och roligt ställe att arbeta på. Hos oss får du möjligheten att utvecklas inom Automotive, Industry, Energy, Life Science & Product Information.

Kontaktyta rekryterande chef

Om du har några frågor angående annonsen eller rollen hos Semcon är du välkommen att kontakta Team Manager Mats Fredrikson på mats.fredrikson@semcon.com

Inkomna ansökningar kommer att hanteras efter semestern. Trevlig sommar!

Liknande jobb

Publicerad: 2022-06-30
 • Örnsköldsvik
 • Heltid