Snabbfakta

    • Säter
  • Heltid
  • Rekrytering

Kategorier:

Ansök senast: 2022-11-20

Medicinskt ansvarig överläkare, Länsvuxenpsykiatrin

Publicerad 2022-09-21

Om oss
Hos oss på Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hälsosamt Dalarna! Region Dalarnas uppgift är att göra Dalarna till en ännu bättre plats att leva på. Vi har ett brett uppdrag så möjligheterna är stora att du hittar ditt drömjobb hos oss! Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, hjälpmedel, kollektivtrafik och folkhögskolor, samt arbetar med folkbildning, forskning, folkhälsa och kultur. Vi arbetar också med utvecklingsfrågor inom infrastruktur, näringsliv, arbetsmarknad och miljö. Vår värdegrund Öppenhet, Respekt och Ansvar ska genomsyra hela vår organisation. Det ledarskap Region Dalarna strävar mot beskrivs utifrån orden: tydlighet, mod och tillit. Länsvuxenpsykiatriska kliniken är regionens verktyg för akut psykiatrisk slutenvård och specialiserad psykiatrisk vård och har verksamheter i Falun, Borlänge och Säter. Verksamheten i Säter består av psykiatrisk intensivvårdsavdelning, psykiatrisk akutmottagning och allmänpsykiatrisk vårdavdelning för patienter med affektiva tillstånd och komplicerade psykiatriska tillstånd som kräver något längre återhämtning. Verksamheten i Falun består av allmänpsykiatrisk vårdavdelning för patienter med olika psykiska störningar och somatisk samsjuklighet, vårdavdelning för patienter med beroendetillstånd med tillhörande akutmottagning, ECT-enhet, ätstörningsenhet för vuxna, könsdyrforiverksamhet samt LARO-mottagning. I Borlänge finns en kris- och traumaenhet. För närvarande pågår ett omfattande utvecklingsarbete där den akuta delen av verksamheten planeras att samlokaliseras i Falun med närhet till somatisk vård. Vill du vara med på vår resa att föra verksamheten in i framtidens psykiatri? Tillsammans med verksamhetschef för Länsvuxenpsykiatrin kommer du att leda klinikens utvecklingsarbete genom att skapa och upprätthålla en god arbetsmiljö, evidensbaserad god och nära vård med patientfokus.

Dina arbetsuppgifter
Du kommer att vara medicinskt ansvarig chefsöverläkare. Kliniskt arbete och/eller forskning i någon omfattning torde kunna rymmas inom ramen för uppdraget. Kliniken står inför ett omfattande förändrings- och utvecklingsarbete där målet är att skapa bättre samordning med den somatiska vården, obrutna vårdkedjor och tydligare identitet omkring klinikens enheter och uppdrag. Du har patientens bästa för ögonen och har en klar ambition att tillsammans med medarbetarna föra kliniken in i framtidens psykiatri.

Din profil
Vi söker dig som är överläkare och specialist inom psykiatri med erfarenhet av psykiatrisk slutenvård. Har du tidigare erfarenhet av ledande befattning, som medicinskt ansvarig eller chef- eller ledarutbildning är det meriterande. Du behärskar det svenska språket mycket bra nivå i tal och skrift samt engelska på en god nivå. Resor mellan klinikerna sker frekvent så du behöver ha ett B-körkort. Ser vi till dig som person behöver vissa personliga egenskaper vara mer framträdande än andra för att vara framgångsrik i den här rollen; Du behöver vara driven för att vi ständigt ska kunna utvecklas som verksamhet och finnas där som ett bollplank för dina medarbetare samt skapa förutsättningar för dem. Att du har en förståelse för att olika grupper behöver olika sätt att nå sina mål präglar dig och gör att du är sammarbetsorienterad. Du är anpassningsbar och har en god förmåga att kombinera rollen som läkare och företrädare för arbetsgivaren. Du är trygg i dig själv vilket märks i ditt sätt att vara ett stöd för dina medarbetare. Vidare är du strukturerad och uthållig vilket gör att du kan hantera flera parallella processer och när saker och ting ändras snabbt. Tjänsten innebär ett tidsbegränsat chefsförordnande (3 år) med tillsvidareanställning i grundprofessionen. Varmt välkommen med din ansökan!

Ansökan
Vi samarbetar med Clockwork Rekrytering, vid frågor är du varmt välkommen att höra av dig till rekryteringskonsult Erica Sundin, erica.sundin@clwork.se , 0733-512 760. Registrera din ansökan via clockworkpersonal.se senast 13 oktober. Fackliga representanter: Kommunal, therese.lundell@regiondalarna.se SACO, annelie.sundstedt@regiondalarna.se Vårdförbundet, marion.vaeggemose@regiondalarna.se Läkarförbundet, linda.karsberg@regiondalarna.se Region Dalarna värnar om en hälsosam arbetsmiljö för våra medarbetare samt säkra och trygga möten med medborgare, patienter, kunder och samarbetspartners. Som en del i vår rekryteringsprocess genomför vi därför drogtest innan erbjudande om anställning, samt kontrollerar ditt vaccinationsbevis då Region Dalarna har som krav att våra medarbetare ska vara vaccinerade mot covid-19. Alla anställda inom Region Dalarna ska uppvisa godtagbart utdrag ur Polisens belastningsregister. Före erbjudande av anställning ska ett giltigt utdrag uppvisas i oöppnat kuvert. Region Dalarna tillämpar krigsplacering i samband med nyanställning. Detta innebär att du som arbetstagare har ett lagkrav att ta dig till ordinarie arbetsplats i händelse av högsta beredskap.

Liknande jobb:

Publicerad: 2022-09-05
  • Uppsala
  • Södertälje
Publicerad: 2022-09-20
  • Mölndal