Snabbfakta

  • Malmö
 • Rekrytering

Ansök senast: 2022-11-28

Mätningsingenjör, Malmö

Publicerad 2022-11-08

Vill du vara med och driva på miljösmarta lösningar i samhällsbygget? Då ska du läsa vidare om vårt vikariat som Mätningsingenjör! Det är ett jobb med varierande arbetsuppgifter och stort eget ansvar, samtidigt som det alltid finns något att lära. Som mätningsingenjör på VA SYDs enhet Kartservice och VA-anslutning kommer du att arbeta med skiftande arbetsuppgifter i ett förändrings- och utvecklingsskede. Enheten består av 20 medarbetare som arbetar med inmätning av VA-ledningar och anordningar, kartframställning, ritningsarkiv, kundkontakter och bygglovsärenden. 

Tjänsten är en tidsbegränsad anställning till 2023-12-31. Välkommen med din ansökan och bli en miljöhjälte!

kvalifikationer.

Vi ser att du har följande kunskap och erfarenhet med dig:

 • En eftergymnasial utbildning som mätningsingenjör 
 • Erfarenhet av att arbeta med något kartverktyg
 • Har god datorvana och erfarenhet av att arbeta i något CAD-verktyg
 • Har B-körkort
 • Kan uttrycka dig väl i svenska (både i tal och skrift)
Har du arbetslivserfarenhet som mätningsingenjör, kommer vi att se det som meriterande och även om du har kunskaper inom VA. 

Rollen kräver självständighet och förmågan att ta ansvar för att arbetsuppgifter ska blir slutförda i tid. Vi söker därför en person som är strukturerad och noggrann, men också benägen att vara flexibel. För att kunna upprätthålla de kundkontakter som krävs är det även viktigt att du trivs med att vara social och har förmågan att engagera andra. Du ska även vilja stötta oss med att arbeta i linje med vår miljöidentitet och kärnvärden. 

Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär krav på godkänd säkerhetsprövning inklusive registerkontroll.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

ansvarsområde.

Som en av fyra mätningsingenjörer arbetar du självständigt med inmätning, utsättning och databashantering av VA-ledningar inom Burlöv, Eslöv, Lomma, Lund och Malmö. Arbetsuppgifterna innebär ansvar för hela kedjan från arbete med GPS eller totalstation i fält, via beräkningar och kartframställning i AutoCAD till uppdateringar av VA-databasen. I arbetet ingår också många kontakter med entreprenörer och andra offentliga förvaltningar. Kundkontakt är därför en viktig del. Det är ett fritt och omväxlande arbete som ger dig möjlighet att vara både inne på kontoret och ute i friska luften.

Vi erbjuder dig ett självständigt och omväxlande arbete, där du är en del av en kvalitetsmedveten arbetsgrupp där vi hjälper varandra. Här ges mycket eget ansvar och möjlighet att påverka både arbetet och sin egen kompetensutveckling. Utöver friskvårdsbidrag erbjuder vi även en friskvårdstimme i veckan under arbetstid. Vårt arbete präglas av vår miljöidentitet och kärnvärden; kvalitet, lyhördhet och engagemang. Vi arbetar aktivt för att VA SYD ska uppfattas som en mycket bra arbetsplats av våra medarbetare. 

Liknande jobb:

Publicerad: 2022-11-17
 • Tranås
 • Heltid
 • Söderhamn
 • Heltid
Publicerad: 2022-11-03
 • Karlskrona