Snabbfakta

  • Västra Frölunda

Ansök senast: 2022-10-24

Maskin- och verktygskonstruktör

Publicerad 2022-08-25

Revolutionerande teknik. Innovation. Samarbete. Engagemang. Problemlösning. Hållbarhet. Vad har dessa ord gemensamt? Jo, de beskriver vårt PulPac väl. Vi tror att det mesta är möjligt och vi drivs av att skapa sådant som aldrig gjorts tidigare. Vill du vara med och rädda världen från engångsplast? Då är du kanske PulPac’s nästa Konstruktör!

Hos oss kan du räkna med en fartfylld entreprenörsmiljö, stora utvecklingsmöjligheter och mycket eget ansvar. Dessutom får du den bästa jobb-familjen man kan önska sig! Vår patenterade metod för att 3D forma cellulosa för att ersätta engångsplast är mycket efterfrågad och kunderna står på kö för att ta del av vår teknik.

För att möta våra kunders efterfrågan befinner vi oss på en stor expansionsresa och söker därför fler Konstruktörer inom både maskin- och verktygskonstruktion. Oavsett vad som lockar dig mest kan vi utlova en spännande roll och engagerade kollegor.

Om tjänsten

I din roll som Konstruktör jobbar du både i team och självständigt med utvecklingsprojekt. Du kan komma att arbeta med egna produktprojekt med tillhörande verktygs- och maskinkonstruktion eller i interna utvecklingsprojekt. En viktig del av ditt arbete går ut på att ta fram nya koncept, prototyper och förbättringar som i vissa fall även leder till nya patentansökningar. Du kommer få goda möjligheter att vara innovativ och bidra till att driva vår teknik och design framåt.

Några av dina uppgifter kan vara:

 • Ansvara för verktygsdesign för en produktkategori, ett verktygskoncept eller en komplett konstruktion för ett produktionsverktyg
 • Löpande utvärdering av underhållsintervall
 • Ta fram CAD-underlag i Autodesk Inventor
 • Utforma och utföra testserier
 • Utvärdera prototyper och färdiga produkter
 • Mekanisk konstruktion och maskinell processutveckling
 • Löpande dokumentation och analys av resultat

Om dig

För att trivas hos oss behöver du gilla när det rör på sig och att kunna ta egna initiativ i en föränderlig miljö. Du bör ha en bra förmåga att kommunicera och samverka med kollegor, kunder och leverantörer. Som person är det viktigt att du är empatisk, engagerad och nyfiken.

För att lyckas i rollen har du en ingenjörsutbildning inom maskinteknik eller motsvarande, gärna med ett par års relevant arbetslivserfarenhet. Det är starkt meriterande om du tidigare har ritat maskindelar till formsprutning, termoformning eller andra liknade produktionsmaskiner. Har du arbetat i Autodesk Inventor är det ett plus. Vi tror också att du har ett genuint intresse för teknik samt behärskar svenska och engelska flytande i tal och skrift.

Har du frågor om tjänsten eller om oss? Hör gärna av dig till Linus Pihlsgård på 0766 523 362 eller linus.pihlsgard@pulpac.com.

Vi ser fram emot din ansökan!

Om PulPac

PulPac är ett R&D- och IP-bolag som utvecklar och säljer en banbrytande tillverkningsteknik för fiberbaserade förpackningar och engångsprodukter med hög prestanda och lågt pris. Genom att revolutionera tekniken för cellulosaformning gör vi det möjligt för våra kunder att ersätta engångsplast med ett hållbart och kostnadseffektivt alternativ. Vår marknad är global och vårt mål är att ersätta världens engångsplast genom att licensiera vår teknik till etablerade förpackningstillverkare.

https://www.youtube.com/watch?v=IKgfMxi8U0Y

https://www.pulpac.com/


Liknande jobb:

Publicerad: 2022-09-30
 • Väröbacka
 • Stockholm
 • Deltid
Publicerad: 2022-10-03
 • Obbola
 • Heltid