Snabbfakta

  • Lidköping
 • Heltid
 • Rekrytering

Ansök senast: 2023-04-04

Markingenjör

Publicerad 2023-03-07

Sektor samhälle, tillväxt

Lidköpings kommuns vision är att vara en välkomnande och hållbar kommun. Vi arbetar för att skapa god livskvalitet, hälsosam miljö och bra service för alla.
Sektor samhälles huvuduppdrag är strategisk planering och utveckling av kommunen. Inom sektorn organiseras samhällsplanering och näringsliv. Sektorn arbetar med fysisk planering av mark och vatten, markförsörjning, exploatering, mät- och kartverksamhet, trafikfrågor samt strategiskt miljöarbete. Vidare arbetar sektorn med myndighetsutövning inom miljö och hälsa, livsmedel, alkohol, tobak och livsmedel samt bygglov.

Beskrivning

Arbetsuppgifter

Nu söker vi en markingenjör som vill vara med i arbetet att utveckla Lidköpings kommun!

Som markingenjör kommer du att ingå i ett positivt, engagerat och kompetent team inom kommunens Område tillväxt där du är en viktig del i att fortsätta utveckla ett hållbart samhälle.

I rollen som markingenjör har du ett ansvar för kommunens arrenden, åker, skog och exploateringsfastigheter. Du representerar kommunen som fastighetsägare och upprättar nya avtal samt förvaltar befintliga avtal. I arbetet hanterar du både snabba frågor och långsiktiga, strategiska markförvaltarfrågor.

Du kommer även delta i lantmäteriförrättningar, upprätta arrendeavtal och upplåtelseavtal, samt delta i olika samhällsbyggnadsprojekt. Som representant  för Lidköpings kommun som markägare arbetar du med strategisk åtkomst av mark där förhandling och kontaktskapande blir viktiga delar.

Du kommer att ha kontinuerliga kontakter med våra kunder som innefattar medborgare, företag, föreningar och myndigheter. Samarbete med andra delar inom kommunen är också en naturlig del av arbetet.

Det kommer finnas stora möjligheter att utvecklas och hitta utmaningar i projekt och komplexa frågor.

Kvalifikationer

Du har högskoleutbildning med inriktning mot lantmäteri, samhällsbyggnad eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har minst 3 års arbetslivserfarenhet av markförvaltning och exploateringsprojekt. Vi ser det önskvärt att du har tidigare erfarenhet från att arbeta i kommunal verksamhet med markfrågor.

Vi söker en person som drivs av en vilja att arbeta målinriktat och åstadkomma resultat. Du ser möjligheter och anpassar dig till förändrade krav och nya förutsättningar.

Du har en god social förmåga, kommunikativ och lätt för att uttrycka dig i svenska språket i både tal och skrift. 

Du har god kunskap om fastighetsrättsliga frågor.

Erfarenhet inom GIS, juridik och ekonomi är meriterande.

B-körkort är ett krav.

Villkor

Tillsvidaretjänst. Heltid. 

Intervjuer kan komma ske löpande under ansökningstiden.

Om arbetsgivaren

Det vi gör är viktigt för många, på flera sätt alla dygnets timmar, året om.

Lidköping är en vacker stad som ligger vid Vänerns södra strand. Vi gör det bästa här och nu, samtidigt har vi siktet inställt på att utveckla och planera för framtidens hållbara Lidköping. En resa vi gör tillsammans med dem vi är till för och som vi vill ska präglas av engagemang och modet att testa nytt. Hos oss får du möjlighet att göra skillnad för medborgaren, företagaren, föreningen och de som besöker Lidköping. Du har dessutom stora möjligheter att utvecklas inom ditt yrke. Inkludering och mångfald är lika självklart för oss som för dig.

Nu behöver vi bli fler – varmt välkommen du med till Lidköping vid Vänern.

Lidköpings kommun vill att du skickar din ansökan via vårt rekryteringsverktyg Varbi. Du hittar en knapp längst ner i annonsen där du loggar in och söker tjänsten. Om du av något skäl inte kan söka så (t ex skyddad identitet), vänligen ta kontakt med annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.
Vi undanber oss samtal från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lidköping
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/93
Kontakt
 • Björn Jonsson, 0510-770196
Facklig företrädare
 • Fackliga företrädare nås via kommunens kontaktcenter, 0510-770000
Publicerat 2023-03-07
Sista ansökningsdag 2023-04-04

Liknande jobb:

 • Lund
 • Heltid
Publicerad: 2023-03-08
 • Stockholm
 • Heltid
 • Stockholm
 • Heltid