Snabbfakta

  • Halmstad
 • Heltid
 • Rekrytering

Ansök senast: 2022-10-02

Mark- och exploateringsingenjör

Publicerad 2022-09-07

Om arbetsplatsen
Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Kommunledningsförvaltningen har fokus på ledning, samordning och uppföljning för att kommunkoncernen ska arbeta effektivt med invånarnas bästa i fokus. Förvaltningen leder och samordnar samhällsbyggandet och jobbar för hållbar tillväxt i Halmstads kommun. Tillsammans ansvarar vi också för styrning och utveckling av kommungemensamma frågor som HR, kommunikation, administration och ekonomi.

Arbetsuppgifter
Vill du vara med och skapa framtidens samhälle för Halmstads kommun? Nu söker vi en person som vill arbeta med exploateringsprojekt från planering till genomförande i en kommun med ständig tillväxt! Är du mark- och exploateringsenhetens nya stjärna?

Som mark- och exploateringsingenjör kommer du att arbeta med samhällsbyggnadsprocessen både i detaljplaneskedet och genomförandeskedet av både privat och kommunal exploatering. En stor del i rollen är att representera kommunen och de kommunala bolagen som fastighetsägare och vid markupplåtelser. Du ansvarar för utredningar av fastighetsjuridisk karaktär och plangenomförandeutredningar. I arbetsuppgifterna ingår även löpande ekonomisk uppföljning och upprättande av markanvisnings- och exploateringsavtal. Du kommer även vara projektdeltagare eller projektansvarig i ett antal samhällsbyggnadsprojekt med planerings- och genomförandefrågor. Detta arbete bedrivs i interna och externa projektgrupper med många kompetenser representerade. Som mark- och exploateringsingenjör ingår omfattande kontakt med konsulter, exploatörer, fastighetsägare, kommuninvånare, politiker och representanter från andra avdelningar och förvaltningar inom kommunen.

Kvalifikationer
För att lyckas i rollen har du en universitets- eller högskoleutbildning med inriktning mot samhällsbyggnad, lantmäteri, fastighetsjuridik eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi ser gärna att du har erfarenhet från att ha arbetat som exploateringsingenjör med exploateringsfrågor eller med liknande arbetsuppgifter som exploateringsingenjör, projektutvecklare eller förättningslantmätare. Det viktigaste är dock att du har viljan och drivet att utvecklas samt att du har kunskap om grunderna i tjänsten, exempelvis hur du tillämpar Plan och Bygglagen samt Jordabalken och annan relevant lagstiftning

Som person är du en lagspelare med god social förmåga. Eftersom arbetet innebär många kontakter är det viktigt att kunna möta personer på alla nivåer. Du är van att fatta beslut efter givna instruktioner för att driva ditt arbete framåt och tar ansvar för dina uppgifter. Du har god analytisk förmåga, är strukturerad och kan prioritera vad som behövs göras först. Du är en flexibel och positiv person som kan anpassa ditt arbete efter ändrade förhållanden. Din kommunikativa förmåga gör det lätt för dig att uttrycka dig på ett tydligt sätt och du behärskar det svenska språket väl i tal och skrift. Arbetet innebär stundtals högt tempo och ställer krav på att kunna arbeta produktivt i stressade situationer. B-körkort är ett krav för tjänsten.

Fakta om tjänsten
Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde sker snarast eller enligt överenskommelse.
Publicerad
2022-09-07
Ansök senast
2022-10-02
Upplysningar
 • Joel Halldin Gjerdrum
  Rekryteringsspecialist
  Telefon: 035-137100
  E-post: Joel Halldin Gjerdrum
 • Johan Rex
  Sveriges ingenjörer
Ansökan
Referensnummer
C101443 - 2022

Övrig information
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka i Visma Recruit och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!

Liknande jobb:

 • Göteborg
 • Heltid
Publicerad: 2022-09-26
 • Eskilstuna
 • Heltid
Publicerad: 2022-09-07
 • Malmö