Snabbfakta

    • Malmö
  • Heltid
  • Rekrytering

Kategorier:

  • Bygg och anläggning
  • Väg och vatten
  • Samhällsbyggnad
  • Projektledning

Ansök senast: 2022-08-08

Malmö stad söker en driven projektledare!

Publicerad 2022-06-23

Vill du ta aktiv del i den spännande utvecklingen av framtidens Malmö? Nu söker vi en duktig projektledare till enheten för förvaltning av mark och byggnader, som vill arbeta både med vår mark och våra byggnader!

Arbetsuppgifter
Hos oss kommer du att ansvara för som regel något mindre, men spännande och varierade investeringsprojekt i vårt fastighetsbestånd, där det i flesta fall finns arrendatorer eller hyresgäster att ta hänsyn till. Dina projekt kommer att genomföras i nära samverkan med objektens förvaltare, tillika dina närmaste kollegor, samt andra enheter och funktioner på förvaltningen. I denna roll är det viktigt att kunna se helheten bortom de egna projekten, göra bedömningar om olika åtgärders rimlighet, där man väger kostnad mot nytta.

Som projektledare är du ansvarig för budget, planering och uppföljning i projekt kopplade både till mark/anläggning och byggnation, så som exempelvis VA och lokalanpassningar, men också ibland nybyggnation. Du kommer även att ta stor del i enhetens investeringsplan, göra riskanalyser och riskvärderingar inom enhetens olika projekt, samt arbeta aktivt för att projekten bemannas med rätt kompetens.

I projekten som avser byggnader, ingår i många fall en ombudsroll, där du kommer att arbeta för att säkerställa att leveransen blir enligt de villkor som gjorts upp. Med din kompetens kommer du även att stötta enhetens förvaltare i de mindre investeringsprojekt som de leder. Detta kan innebära ett mer direkt stöd och mentorskap i olika projekt, men även att fånga upp behovet av nya eller uppdaterade projektverktyg och delta i utvecklingen av dessa. Det kommer också finnas möjlighet att få arbeta med frågor kring energi, miljö och hållbarhet, där du i så fall kommer få en samordnande roll på enheten och i teamet.

Du kommer att stundvis ingå i olika arbetsgrupper; både internt i förvaltningen, så väl som förvaltningsöverskridande, där avdelningen eller förvaltningen behöver representeras med din sakkunskap inom området. Det kan även bli aktuellt att du bereder remisser eller utredningar vid behov. Du rapporterar till enhetschef, som också är projektägare i de flesta av projekten.

Kvalifikationer
Vi söker dig med god projektledningsförmåga! Du innehar en eftergymnasial teknisk utbildning som byggingenjör eller anläggningsingenjör alternativt med annan inriktning som vi bedömer som relevant för tjänsten.

Du har med fördel flera års dokumenterad erfarenhet av liknande projektledning inom bygg och anläggning och har med fördel tillägnat dig en del förståelse för ekonomi, entreprenadjuridik och projektbudgethantering. BAS-P och BAS-U är meriterande; likaså om du har en specifik projektledarutbildning.

Har du erfarenhet från att inneha ombudsrollen i projekt kopplat till tjänstens område, är detta meriterande, likaså om du har erfarenhet av arbete med kalkylering av projekt och kunskaper i/erfarenhet av arbete med LOU.

Du har goda kunskaper i svenska i både tal och skrift och lätt för att kommunicera med andra! Då tjänsten har flera interna och externa kontakter är det viktigt att du har god samarbetsförmåga och en vilja att samarbeta med många olika kompetenser.

Vi söker dig som har förmågan att se till helheten, är en skicklig organisatör med ett metodiskt arbetssätt och en god administrativ förmåga. Du kan planera och prioritera och hantera ändrade förhållanden och nya situationer.

För att bli lyckosam i rollen krävs en hög kvalitetsmedvetenhet, förståelse och förmåga att leverera inom givna ramar och tidsplaner, samt förmåga att rapportera till styrgrupp på ett tillfredsställande sätt.

Vi erbjuder:
En rolig roll och varierad roll, där du kommer få möjlighet att jobba mycket självständigt med projekt som kan erbjuda spännande problemlösning och nya infallsvinklar. Du kommer verka i en bra och stimulerande arbetsgemenskap med hälsosam balans mellan arbete och fritid, ha goda resurser till ditt förfogande och bli delaktig i det fantastiskt roliga uppdraget att utveckla och förbättra staden Malmö – helt enkelt drömjobbet för en projektledare som vill göra skillnad och utvecklas i ett meningsfullt sammanhang!

Om arbetsplatsen
Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här!

På uppdrag av tekniska nämnden äger, utvecklar och förvaltar fastighets- och gatukontoret stadens mark. Genom en effektiv och modern organisation möjliggör vi ett gott stadsliv för Malmöborna och stadens näringsliv. Vi bygger en stad!

Våra värderingar bygger på människors lika värde och vi tycker att det är viktigt med en balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du en spännande och dynamisk arbetsplats med trygghet genom kollektivavtal samt förmåner som friskvårdbidrag, flexibel arbetstid, möjlighet till semesterväxling m.m. 

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten
Anställningsform:Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt
Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta nedan nämnda kontaktpersoner.