Snabbfakta

  • Solna
 • Heltid
 • Konsultuppdrag

Ansök senast: 2022-10-09

Mälarbanan söker två projektledare, en mot tunnel och en mot stationer

Publicerad 2022-09-15

Är du en erfaren projektledare som söker ett mycket spännande projekt att arbeta med i flera år framöver? Vi söker två projektledare då vi just nu kan erbjuda två spännande och tekniskt komplicerade projekt. Ena uppdraget är att bygga två tunnlar och det andra är två stationer. Lockas du av stora konstruktioner, byggteknik och projekt med vattenutmaningar? Om svaret är ja. Läs nedan och välkommen med din ansökan! Vi behöver dig - och vi tror att du kommer att gilla oss!

Som projektledare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Arbetsuppgifterna består av att som beställare i alla forum bevaka och följa upp produktionsrelaterade aktiviteter i avseende tunnel eller stationer. Aktiviteterna du följer upp på är; produktion, teknik, tid, ekonomi, risker, kvalité, miljö och byggarbetsmiljö. Du ansvarar för att genomföra byggledningen inom tilldelat ansvarsområde. Detta genom att följa upp entreprenörens utförande gällande tid, kostnad och kvalitet. I rollen ingår det även att följa upp och säkerställa att gällande tekniska krav och regelverk avseende miljö, byggarbetsmiljö och säkerhet efterföljs tillika ingår att bevaka risker och riskhantering. Projektledaren ansvarar för att säkerställa tunnel- och stationsarbetarnas framdrift och för Trafikverkets räkning hjälpa till att fatta beslut i produktionstekniska frågor. Där ingår det att ge besked, fatta beslut eller ge underlag för beslut till projektledare Anläggning, i syfte om en störningsfri produktion. Entreprenad Tunnel och Station Sundbyberg- Solna är en ECI-entreprenad vilket innebär att entreprenaden kommer att utföras med hög nivå av samverkan. Projektledaren behöver genom intern samverkan med enhetens stödfunktioner och övriga samordnande byggledare säkerställa att entreprenaden genomförs på bästa möjliga sätt mot uppsatta mål. Projektledaren är beställarens representant på arbetsstället och medverkar till goda relationer med entreprenören, boende och verksamheter i närområdet. Vid behov kommer du behöva företräda beställaren i olika forum, till exempel på informationsmöten med allmänhet och externa intressenter.

"Jag som blir din närmsta chef heter Håkan Haapalahti. Som ledare tycker jag det är viktigt att vi bygger en organisation med högt i tak och tillit till varandra för att då kunna styra våra projekt i rätt riktning med TKI i focus. Med mig som chef förväntas du arbeta självständigt med stort engagemang men att du även lyfter dig där du ser till hela programmet. Se gärna hindren men presentera alltid förslag på lösningar när du vill bolla idéer och önskar vägledning av mig. 

Förväntar mig att du som söker tjänsten redan nu ser fram emot att jobba tillsammans med oss i program Mälarbanan och enheten Solna - Sundbyberg"

Vem är du?

Ditt ledarskap präglas av att du bygger förtroende, klargör riktning och levererar resultat genom ett prestigelöst förhållningssätt och en tydlig kommunikation. Tjänsten innebär många kontaktytor och du behöver därför vara en kommunikativ och god relationsbyggare som både bygger nya nätverk men också vårdar befintliga. Vi ser också att du är en strukturerad organisatör och kvalitetsmedveten i dina åtaganden samt analytisk och proaktiv som person.

Vi söker dig som har:

 • Högskoleutbildning inom samhällsbyggnadssektorn, teknisk inriktning, minst 180 hp (120p) eller annan utbildning i kombination med erfarenheter som vi bedömer som likvärdig
 • Mångårig erfarenhet från uppdrag som byggledare, platschef, produktionschef eller projektledare
 • Mångårig erfarenhet av en ledande roll för stadsbyggnadsprojekt
 • Gedigen erfarenhet av stora, komplexa byggnationer i storstadsmiljö
 • Flerårig erfarenhet av projekt med entreprenadformen samverkan/partnering
 • Kunskap om relevanta standardavtal AB, ABT, ABK med flera
 • Dokumenterad datorvana av arbete i Microsoft Office och goda kunskaper i hantering av programvaror
 • Dokumenterad datorvana av arbeta i modellbaserade program
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska

Meriterande om du har: 

 • Erfarenhet av stål, smide, prefabbetong
 • Erfarenhet av spont, stag och injekteringsarbeten
 • Erfarenhet av arbete utomlands eller arbete med utländska aktörer
 • Kunskap i något annat språk än svenska och engelska
 • Kunskaper i MS Project

Tjänsten är placerad till kontoret i Sundbyberg. De första Intervjuerna kommer att hållas via Skype och är planerade till vecka 43.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. För att få mer information om projektet klicka på länken vid "Läs mer".

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle. #LI-NG1#LI-Hybrid

Liknande jobb: