Snabbfakta

    • Lysekil eller Göteborg

Ansök senast: 2023-04-12

Lösningsspecialist (EAM) till Preem i Lysekil eller Göteborg

Publicerad 2023-02-11

Nu har du möjlighet att spela en avgörande roll på Preemraffs digitala transformation och bli en viktig del inom datadrivet underhåll för resan mot en klimatneutral verksamhet och en grönare framtid. Du kommer kunna göra stor skillnad på vägen från fossilt till förnybart då omställningen också påverkar utvecklingen av Preemraffs Enterprise Asset Management-system (EAM) – Maximo. 

Vi söker nu en Lösningsspecialist (EAM) – en digital möjliggörare för verksamhetens behov och framtidens Preem. Är det du eller någon du känner? Ansök eller hör av dig idag!

Om rollen
Maximo är Preems underhållssystem för anläggningstillgångar. Systemet är centralt med ett mycket stort antal aktiva användare. Som Lösningsspecialist (EAM) ansvarar du för uppgraderingen och utvecklingen av Maximo, i nära samarbete med verksamheten.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
● Koordinera och driva utveckling relaterat till Maximo och närliggande applikationer
● Delta vid utrullning av Maximo 8
● Ta fram lösningsförslag och utvärdera ny funktionalitet utifrån verksamhetens krav och behov
● Omvärldsbevaka och översätta möjligheter till tänkbara lösningar
● Delta för att höja kompetensen i verksamheten
● Samarbeta nära med andra systemförvaltningar och se till att Preem har en
fungerande supportfunktion för verksamheten (exempelvis hantera incidenter som 2nd eller 3rd line support).

Du kommer vara en del av avdelningen IT Delivery Refinery som idag består av tolv anställda. Tillsammans arbetar de med vidmakthållande och utveckling av system och tjänster som primärt stödjer Preemraffs verksamheter.

Rollen är en tillsvidaretjänst på heltid. Placeringsort är Preems raffinaderier i Lysekil eller Göteborg. Preem erbjuder en hybrid work-model där du kan arbeta på distans hälften av din arbetstid. I tjänsten kan resor förekomma.

Du blir en viktig del av Preem – en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen att vara bäst i branschen när det gäller hållbarhet. Här får du frihet under ansvar och ofta chansen att vara med under hela processer – från början till slut. För oss är det viktigt att du delar våra värderingar; ansvarstagande, nyskapande och inkluderande eftersom de ligger till grund för allt vi gör.

Är det här du?
Vi söker dig som har:
● Relevant eftergymnasial utbildning med IT-inriktning och/eller ett par års
arbetslivserfarenhet som IT-specialist inom exempelvis systemförvaltning eller
systemutveckling
● Systemkunskap inom underhållssystem för anläggningstillgångar (Enterprise
Asset Management), till exempel IBM:s Maximo, Hexagon, IFS, IDES, Oracle
eller SAP
● God förståelse av databaser och SQL

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper i denna rekrytering. För att vara framgångsrik i rollen bör du ha ett starkt eget driv och ansvarskänsla.

Du arbetar lösningsorienterat och har förmåga att driva uppgifter självständigt men samarbetar också väl med andra. Du har ett starkt systemintresse och förmåga att se möjligheter med tekniken. Du har en positiv inställning, är nyfiken och vill utvecklas både personligt och i rollen. Du har en mycket god förmåga att kommunicera med både tekniker och användare. 


Goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift är krav då båda språken förekommer i det dagliga arbetet.

Intresserad av att ansöka eller få veta mer?
I denna rekrytering samarbetar Preem med IDG Recruitment. Vid intresse eller frågor kontakta ansvarig rekryteringskonsult Alexandra Tihinen, på 070-447 92 24, alexandra.tihinen@idg.se.


För att ansöka, vänligen skicka in ditt CV eller ansök med Linkedin.

Om Preem
Preem är Sveriges största drivmedelsbolag. Vår vision är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Senast år 2030 ska Preem producera 5 miljoner kubikmeter förnybara drivmedel, och senast 2035 ska vi vara klimatneutrala i hela värdekedjan. Våra raffinaderier räknas till de mest moderna och miljöanpassade i Europa med en raffineringskapacitet på över 18 miljoner kubikmeter per år. Vår verksamhet omfattar produktion, försäljning, distribution samt trading och varuförsörjning. Vi förädlar och säljer drivmedel, eldnings- och smörjolja samt andra produkter till företag och privatpersoner. Vi har ett rikstäckande servicenät med drygt 520 tankställen för privat och yrkestrafik. Preem AB har cirka 1 500 anställda varav 1 100 arbetar vid raffinaderierna. För helåret 2021 var Preems omsättning 89,6 miljarder SEK.


Läs mer om Preems vision, värderingar och en karriär på Preem här.

Liknande jobb: