Snabbfakta

  • Eskilstuna
  • Stockholm
  • Västerås

Ansök senast: 2024-02-11

Lösningsarkitekter till vårt team!

Publicerad 2023-09-14

Vi ser ett ökat behov av lösningsarkitekter till vårt team som jobbar ute hos våra kunder!

Du kommer att bli anställd av oss på Sigma Technology och ingå i ett härligt konsultteam som gör saker tillsammans och har roligt längs vägen! Vi sätter dig som konsult i fokus, det viktigaste för oss är att du som konsult och medarbetare mår bra och har rätt förutsättningar för att utvecklas. Vi tror på långsiktighet och vill därför att du ska trivas hos oss, länge!

Vi på Sigma Technology är otroligt stolta över att våra medarbetare har röstat fram oss som Sveriges Topp-3 Bästa arbetsgivare hela 4 år i rad: 2019, 2020, 2021 och 2022. Nu hoppas vi att du blir en del av oss i Mälardalen! I vårt härliga på Sigma Technology IT Infra jobbar vi ute hos våra kunder i roller som bland annat just Scrum master, systemtekniker, förvaltningsledare, Service delivery manager, IT-tekniker, supporttekniker och IT-servicedeskagent. I bolaget har vi också applikationspaketerare, IT-projektledare, kravanalytiker, nätverkstekniker och drifttekniker.

I rollen som lösningsarkitekt kommer du att arbeta med att planera realiseringen av IT-lösningar utifrån verksamheternas behov samt existerande IT-tjänster. Ditt fokus ligger på att säkerställa att återanvändning av funktionalitet sker samt tar fram övergripande arkitekturlinjer och ser till att dessa följs. I ditt dagliga jobb balanserar du ett flertal olika parametrar mot varandra, till exempel flexibilitet mot förvaltningsbarhet, att köpa in mot att bygga själv samt kostnad mot skalbarhet, prestanda, stabilitet, funktion och användningsmönster. Utifrån detta bereder du beslutsunderlag om nödvändiga prioriteringar.

I denna roll kommer du även att tolka IT-strategier och säkerställer utifrån dessa att lösningarna inte bara gör saker rätt utan även gör rätt saker! Vid vägval avseende teknik har du en väldigt viktig roll då du ser helheten och får med både ett styrnings- och förvaltningsperspektiv. Du genomför arkitekturgranskningar och tar fram modeller och strategier. Våra kunders tekniska miljöer kan se varierande ut och därför tror vi att det är bra om du har en mix av erfarenhet av infrastruktur i både Linux- och Windowsmiljö samt inom kommersiella produkter och egenutvecklade.

För att bli framgångsrik i denna roll behöver du ha:

 • Akademisk utbildning inom IT-området.
 • Erfarenhet från tidigare IT-arkitektroller.
 • Erfarenhet av flera roller inom IT som till exempel förvaltare, projektledare, analytiker och systemutvecklare.
 • Senior erfarenhet inom IT-infrastruktur, datamodellering eller tjänsteorientering.
 • Mycket god förmåga att beskriva, visualisera och analysera komplexa strukturer och samband.

Vidare är du strukturerad, noggrann och tar ditt uppdrag på stort allvar. För att trivas hos oss behöver du vara kvalitetsmedveten, analytisk och initiativrik. Du har en positiv inställning till utmaningar och har förmågan att bjuda in kollegor till en spännande resa!

Mer information om tjänsten ges vid en intervju. Om du har frågor så är du också varmt välkommen att kontakta Elena Hallin på elena.hallin@sigmatechnology.com!

Vänta inte med din ansökan då urval sker löpande!

Kontakt

För mer information kontakta:

Elena Hallin
elena.hallin@sigmatechnology.com

Liknande jobb:

Publicerad: 2023-09-11
 • Stockholm
Publicerad: 2023-09-15
 • Arboga
 • Heltid