Snabbfakta

  • Skärblacka

Ansök senast: 2023-11-19

Logistics Delivery Planner till Logistics Skärblacka!

Publicerad 2023-09-20

Vi på Billerud tror att när vi har morgondagen i åtanke gör vi vårt bästa idag. Tack vare våra medarbetare är vi ett världsledande företag inom vår bransch av förnybara papper- och förpackningsmaterial. Vi jobbar med hållbarhet i alla led för att skapa en hållbar framtid – från produkt till människan. Genom våra globala program Hållbara medarbetare och Hållbara ledare sätter vi våra medarbetare i fokus – att de ska utvecklas med oss och bli mer hållbara. Vill du uppnå din fulla potential och bidra till en hållbar morgondag? Bli en del av oss!
 

Vi söker nu en Logistics Delivery Planner till Logistics Skärblacka!

 

Logistics är en del av Supply Chain inom Billerud och vi utmanar konventionella logistiklösningar för en hållbar framtid. Vår vision är att utforma och driva de mest proaktiva, pålitliga, hållbara och kostnadseffektiva logistiklösningarna i branschen. Som Logistics Delivery Planner ingår du i team om sex kollegor som också arbetar med leveransplanering. Befattningen rapporterar till Senior Manager Strategic Logistics Skärblacka.

 

Leveransplanering innebär planering av transporter från brukslager och externa terminaler, följa upp leveranser samt proaktivt agera på avvikelser. Vi använder oss av alla fyra transportslag och optimerar leveranserna och leveranssätt beroende på marknad. I rollen har du bland annat som uppgift att löpande skapa, uppdatera och korrigera leveransplanen. Arbetet sker med ansvar för att kontinuerligt upprätthålla korrekt data i våra olika ERP-system. Inom teamet för leveransplanering utförs också kontroll av fraktfakturor och tullhantering. Rollen är till stor del operativ och innebär att vara kontaktperson för leveransrelaterade frågor, för både interna och externa samarbetsparter.

 

Vi sätter Safety First! Hos oss på Billerud ansvarar vi alla för att bidra till en säker arbetsmiljö. Läs mer om vårt Safety First initiativ här

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen som Logistics Delivery Planner tror vi att du har:

 • En pågående eller färdigställd eftergymnasial utbildning

 • Besitter eller snabbt kan skapa en förståelse för logistikprocesser

 • Besitter en god datorvana och systemförståelse

 • Att flytande kunna kommunicera på svenska och engelska, i både tal och skrift

Meriterande:

 • En examen med inriktning mot logistik 
 • Tidigare erfarenhet från logistikrelaterade arbetsuppgifter
 • Tidigare erfarenhet från pappers- och massaindustrin, eller liknande processindustri

Personliga egenskaper

Vi lägger stor vikt vid din personlighet. För att trivas i rollen tror vi att du är lösningsorienterad och bra på att planera och prioritera i ditt arbete. Som person är du analytiskt lagd och arbetar strukturerat och noggrann för att nå bästa resultat. Du kommunicerar effektivt i både i tal och skrift och håller med oss om att samarbetet med andra är vägen till framgång.  

Våra värderingar är viktiga för oss och vi tror att du som söker känner igen dig i våra värdeord: Sätt kunden i fokus, våga prova nytt, driv förändring och värna om varandra. 

Kontakt

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Senior Manager Strategic Logistics Skärblacka, Andreas Havenslätt på telefon: 011-248005 alt. via mail: andreas.havenslatt@billerud.com

Liknande jobb:

Publicerad: 2023-09-21
 • Stockholm
 • Heltid
 • Gävle
 • Heltid