License Manager till Svenska kraftnät!

Publicerad 2023-02-15

Sveriges viktigaste IT-jobb 

Sverige måste fördubbla elproduktionen samtidigt som vi ställer om till förnybar el.

Svenska kraftnät har en avgörande roll.För att klara det behöver vi nya digitala lösningar. Och fler smarta medarbetare som vill skapa dem. Hitta Sveriges viktigaste IT-jobb på www.svk.se/sveriges-viktigaste-it-jobb/

Om tjänsten

Vill du bidra till att forma vårt arbetssätt att arbeta med licens och avtalshantering?

På kort tid har Svenska kraftnät gått från att vara ett relativt osynligt statligt affärsverk till att bli känt för allmänheten och hamna i händelsernas centrum. Med anledning av detta pågår nu ett flertal utvecklingsaktiviteter inom IT-verksamheten på Svenska kraftnät.  Vi behöver därför kreativa, innovativa förmågor för att få ihop ett team med olika kompetenser, – är Du en av dem?

Enheten IT Förvaltnings- och leveransstyrning bildades i december 2021, och är under uppbyggnad. Ett av de utvecklingsområden enheten står inför rör exempelvis att ta fram gemensamma arbetssätt för licens- och avtalshantering.

Du kommer att ha stor frihet att sätta din egen prägel på arbetet och tjänsten kommer i viss mån att utformas beroende på den erfarenhet du tar med dig till oss. Du kommer även att få arbeta i en miljö med kommunikativa chefer och bra laganda, vi värdesätter att arbeta tillsammans och förespråkar samtidigt självledarskap

Dina arbetsuppgifter

Vi har ett behov av en specialist inom licensering och avtalshantering som kan hjälpa oss att få en helhetsbild över samtliga licensierade programvaror och samtliga IT-avtal. Hur de används, samt den totala kostnaden för licenser och IT-avtal. Vi ser att du ska ansvara och vidareutveckla strukturer och processer för alla våra IT-avtal. Du kommer att få bidra med din kompetens inom licens och avtalsområdet till övriga organisationen men även kommunicera ut nya rutiner och arbetssätt.

Din bakgrund

Personliga egenskaper
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och för att lyckas i denna roll behöver du vara engagerad, affärsmässig och strukturerad som person. Du är van att finna nya lösningar och se möjligheter. God samarbetsförmåga är av största vikt eftersom du kommer att ha ett nära samarbete med olika enheter inom hela Svenska kraftnät

Till denna roll behöver du ha:

Vi söker dig som har bred IT-kunskap och högskoleutbildning, gärna med IT-inriktning, alternativt motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt som bedöms likvärdiga.

Du har erfarenhet av Licens- och avtalshantering inom IT (Software asset management), gärna inom en större organisation och har erfarenhet av något SAM-verktyg eller motsvarande. Du har deltagit i licensrevisioner, antingen på leverantörs- eller kundsidan.

Du har erfarenhet av att ha arbetat med licens och avtalsstrukturer kopplat till någon av de stora programvaruleverantörerna exempelvis Microsoft, Oracle och Adobe.

Meriterande är om du har:

  • Varit med och byggt upp funktioner inom licens- och avtalshantering.
  • Erfarenhet från avtalsförhandlingar inom IT-området.

Vill du veta mer?

Kontakta gärna enhetschef IT Strategi och styrning Anette Dell’Orto, tel. nr. 0104758103 alternativt ansvarig rekryterare Mats Jalmert, mats.jalmert@svk.se. Fackliga representanter är Emma Thornberg, SACO, tel. 010 475 84 77 och Mikael Hedenheim, ST, tel. 010 475 84 68. Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 10:e mars 2023. Vi behandlar ansökningar fortlöpande så vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt.

Liknande jobb:

Publicerad: 2023-01-25
  • Partille
  • Heltid
Publicerad: 2023-03-19
  • Stockholm
  • Heltid